Megosztás

Nem csak szép, de környezettudatos választás is a zöldbe borított erkély

Minden időjárási anomália ellenére úgy tűnik, mégiscsak győzedelmeskedik a nyár és lassan birtokba vehetjük erkélyeinket, teraszainkat és kertjeinket.
Ha egy cseppnyi kis erkély áll is rendelkezésünkre a természet közelebbhozásához, érdemes némi energiát fektetnünk egy kellemes közeg kialakítására. A ’személyes zöldövezet’ nem csak szemet gyönyörködtető látvány tud nyújtani, de nagy hasznára lehet mikroklímánk alakítására is. Gondoljunk arra, hogy ezzel az egyszerű megoldással az oly sokszor emlegetett klímaváltozás negatív hatásainak enyhítése – a magunk lehetőségei szintjén – is lehetővé válik: mert a pozitív változás ilyen ici-pici, szinte elhanyagolható lépésekkel kezdődik. Jelesül azzal, hogy meglévő teraszunkat vagy erkélyünket egy-egy futónövénnyel, balkonládával vagy kiültetett virágokkal díszítjük.

Ha már elképzelésünkben teljes díszében pompázik kicsiny oázisunk, továbbgondolva jóleshet egy csésze teával vagy kávéval kiülni megújuló erkélyünkre, gyönyörködni az érinthető természetben. Ehhez csupán néhány kertibútor szükséges: pici asztalka egy-két kisebb székkel. Nem mondható nagy volumenűnek ez a kis kedvcsináló beruházás, de ha elképzelésünk adott, és szívesen varázsolnánk élhetőbb környezetet magunk köré, azonban mégsem áll rendelkezésünkre egyben ekkora összeg, nem kell lemondanunk újító tervünkről. A néhány apróbb változtatáshoz és a kertibútort-vásárláshoz online kölcsönt is igényelhetünk a Minikölcsönnél. Nagy előnye, hogy a 90 napra szóló kölcsön fix törlesztőrészletét előre kalkulálhatóan havi kiadásainkkal összeegyeztetve tudjuk törleszteni.

A kertépítés szebbé teszi a nyaratGyors és szép megújulás a kertben is: kertszépítés, kertibútor online kölcsön

Időjárás függvényében bár, de egyre inkább kis kertészkedéssel, a szabadban töltött kertimunkával, kikapcsolódással vagy pihenéssel telhetnek hétvégéink, szabadnapjaink. Sokszor előfordul azonban, hogy a virágágyások és a kerti sövény megregulázása után, jólesik egy kis megérdemelt pihenő a már esztétikussá alakított birtokon, de ha kerti bútoraink meglehetősen viseltesek, vagy foghíjas állapotban vannak, elgondolkodunk néhány szép, innovatív kertibútor-variáció beszerzésén is. A természetes anyagok kedvelőinek leginkább a természetes anyagokból, fából, szövetből készült kertibútorok tűnnek jó választásnak. Nem hivalkodóan a környezetbe simulva, mégis funkcionálisan állnak szolgálatunkba ezen darabok. Természetesen a fa ápolása körültekintést igényel, hogy hosszú ideig a kert éke maradhasson, azonban megéri a törődést, mert napi igényeink kiszolgálása mellett évekig tartós és szép díszévé válik otthonunknak.

Ha már kertibútor-elképzelésink megvalósultak, akkor sem kell gátat szabnunk további elképzeléseinknek, ha egy kerti sütő, egy grillterasz, egy-két kedves lugas, egy impozáns sziklakert vagy kellemes látványt nyújtó kerti tó lenne álmaink netovábbja az otthoni kikapcsolódásunk során. Ha e, némiképp költségesebbnek mondható beruházásokra nem áll rendelkezésre egyösszegű fedezet, akkor választhatjuk a Minikölcsön Expressz szolgáltatását is, ahol a maximum 300.000 forintos összeg – második alkalomtól kezdődően plusz díjazás ellenében ugyan, de – már 1 óra alatt a számlánkon lehet az online igénylés plusz szolgáltatásaképpen. A 90 napos futamidő és a fix, előre kalkulálható törlesztőrészelet ez esetben is teret enged megvalósításra váró elképzeléseinknek.

Kapcsolódó cikkek:

Elektromos fogkefe

Amit az elektromos fogkeféről tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Egyre inkább elfogadottá válik az állítás, miszerint elektromos fogkefével sokkal alaposabb fogmosást végezhetünk, mint hagyományos kefével. A korszerű elektromos fogkefék percenként több ezer oszcilláló és akár több tízezer pulzáló mozgást…
kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Megosztás