Megosztás

Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket.

Rejtsük el magunkat a kíváncsi szemek elől!

Sokunk számára fontos, a szomszéd házak lakóinak kíváncsiskodó tekintetétől elzárkózva pihenhessünk. Sok erkély esetében a rácsszerkezetes korlát nem biztosít kellő takarást, de szerencsére ezt a problémát könnyedén megoldhatjuk. Erre a célra tökéletesen alkalmas a szélfogó takaró, amit a rácsokhoz erősíthetünk, de választhatunk nádból készült tekercseket is, ha a természetközeli megoldásokat részesítjük előnyben.

Újítsuk fel a burkolatot!

Az erkély hangulatát és igényességét elsősorban a burkolat határozza meg. A beton az évek során porózussá válik és elkoszolódik, a járólapok eltörhetnek; régi házak esetében az erkély burkolata szinte minden esetben felújításra szorul.

szép erkélyBetonfelület esetén a közönséges betonfesték használata tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, ma már szinte minden festéküzletben vásárolhatunk ilyen készítményt akár kisebb kiszerelésben is. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a festés csakis alaposan megtisztított felületen végezhető, a magasnyomású mosó használata azonban egy erkély esetében „problémás” lehet a lefolyó víz miatt.

Nem véletlenük egyre népszerűbbek a polipropilén anyagú padlóburkoló lapok, amelyek egyszerűen összepattinthatók, sőt, vághatók is, így mi magunk is könnyedén elvégezhetjük a munkát. A lapok könnyedén elvezetik a vizet, így fedetlen erkélyek esetén is jó választást jelentenek. Hasonló összepattintható lapok készülnek keményfából is; ezek igazán gyönyörűek, noha kissé drágábbak a műanyag burkolólapoknál.

Gondoskodjunk a megfelelő árnyékolásról!

Amennyiben nincs épített napellenzőnk, mindenképpen szükségünk lesz valamilyen árnyékoló megoldásra; tökéletes választást jelenthet egy kisebb ernyővel rendelkező klasszikus napernyő, de a nagyobb szaküzletekben találhatunk kifejezetten erkélyre tervezett darabokat is. Érdemes a magasabb minőségű termékek közül választani, amelyek ellenállóbbak a nap károsító hatásaival szemben, illetve UV-szűréssel rendelkeznek.

Válasszunk megfelelő székeket és asztalt!

Az erkély méreteiből adódóan fontos számunkra a rendelkezésre álló terület minél jobb kihasználása, ezért érdemes előnyben részesíteni azokat a székeket és asztalokat, amelyek kifejezetten kis alapterületre készültek. Jó szolgálatot tesznek a falhoz tolható asztalok két székkel. A kényelmünk érdekében válasszunk puha ülőpárnákat is!

A tárolószekrénynek is jó hasznát vesszük!

Ha nagyobb alapterületű erkéllyel rendelkezünk, remek szolgálatot tehet egy tárolószekrény is. Ebben elhelyezhetjük a különböző használati tárgyainkat, így még komfortosabbá tehetjük az erkélyünket.

Ne feledkezzünk meg a dekorációról sem!

Egy-egy szép terítő, néhány cserepesvirág, egy-két lámpafüzér. Nem kell sok, és az erkélyünk a lakásunk teljes értékű helyiségévé válik.

Ha fel szeretnénk újítani az erkélyünket, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás