Megosztás

Továbbra is Siófok, Eger és Hajdúszoboszló a legkeresettebb úti célok, de egyre többen fedezik fel hazánk rejtett ékszeresdobozait, gyönyörű tájait, gasztronómiai különlegességeit. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, amelyeket érdemes felírni a bakancslistánkra.

Sástó

Sástó neve ma a tavat övező sétányokról, tanösvényről, éttermekről lehet ismerős. Érdekesség, hogy Sástó hazánk legmagasabban fekvő tava, amely nevét a nagy kiterjedésű sással borított területekről kapta. Itt található az egyik legismertebb mátrai kilátó, ami gyönyörű panorámát kínál a természet szerelmeseinek. A torony jelentős kilengéssel rendelkezik, tériszonyos látogatóknak ezt érdemes szem előtt tartani.

Galyatető

A Mátra igazi gyöngyszeme a Galyatető. Ez Magyarország második legmagasabb csúcsa, a maga 965 méteres magasságával lélegzetállító szépséget képvisel. Mindenképpen érdemes felkeresni az itt található 30 méter magas, látszóbeton technikával felmagasított kilátót, ahonnan körpanoráma nyílik elénk; kedvező időjárási viszonyok esetén akár a Tátrát, a Bükköt és a Budai-hegyeket is láthatjuk.

Fátyol-vízesés

A Fátyol-vízesés hazánk egyik legismertebb természeti csodája, amit Szilvásváradtól nem messze a Szalajka-völgyben találhatunk. A különleges természeti képződményért a patak vizéből kicsapódó kalcium-karbonát felelős, amely egészen különös teraszokat képes formázni.

fátyol vízesés

Kisoroszi

A főváros közelében helyezkedik el ez a mesés szépségű apró település, amely természeti adottságainak köszönhetően nagyszerű kirándulóhely. Akár forró nyári napon, akár kellemes tavaszi napsütésben, akár a tél szorításában csodálnánk meg ezt a helyet, nem fogunk csalódni! A Szentendrei-sziget csücskében megbújó Kisoroszit nem szabad kihagyni!

Győr

Győrt egyszerűen látni és megélni kell. A régi utcákon sétálva a 18. században érezhetjük magunkat. Aki időutazásra vágyik, éljen a város épített öröksége által nyújtott élményekkel! A város urbánus értékeiről sem szabad megfeledkeznünk; jó éttermek, kulináris élvezetek, kulturális programok várják az ide látogatókat.

Noszvaj

A település nevezetességei kétségkívül a különleges barlanglakások. Ezek mára néhány kivétellel lakatlanná váltak, így szabadon megtekinthetők. Valószínűleg a 19. század elején alakították ki ezeket a „lakóegységeket”, amelyek az akkori mélyszegénység elől jelentettek menekülőutat.

Boldogkő vára

Boldogkőváralja szomszédságában találjuk a 13. század végén épített várat, amely ma már felújított állapotban várja a látogatókat. Az középkori vár, a kastély, a kápolna, a szárazmalom, a kapubástya, a különleges tornyok és a sziklakijáró mind-mind olyan látnivalók, amelyeket kötelezően látni kell a történelmi örökségek szerelmeseinek.

Ha utazást tervezünk, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás