Megosztás

Szeptembertől eljön a kiállítások ideje!

Ősszel az időjárás miatt már kevesebb időt tudunk a szabadban tölteni, ilyenkor érdemes ellátogatni néhány budapesti és vidéki kiállításra, akár családostul is. Ha többen megyünk, a belépőnk is kevesebbe fog kerülni, ha pedig előre tervezünk, akkor a sorban állást is elkerülhetjük.

ősz kiállításHa a fővárosban élünk vagy csak itt töltünk néhány napot, szeptember 15-ig mindenképp menjünk el a Ludwig múzeumba, ahol Király Tamás retrospektív bemutatóját nézhetjük meg.

A kötöttségektől és irányzatoktól független művész tevékenysége az öltözködéshez, a divathoz kötődött, de művészi felfogásában az öltözködés egy olyan határterület, amely a divat, a film, a színház, a performansz és a képzőművészet találkozási pontja is egyben.

A  Műcsarnokban szeptember 22-ig szintén egy nagyon különleges kiállítást láthatunk,  Guillermo Kahlo Mexikóban az 1900-as évek első három évtizedében készült különleges építészeti fotográfiáit állítják ki. A képek születésének folyamata hatással volt a művész világszerte ismert lánya, Frida Kahlo, a 20. század emblematikus festőnője művészetére is.

Irodalom rendhagyó köntösben

Ha szeretjük az irodalmat, akkor a Petőfi Irodalmi Múzeumba idén ősszel ugyancsak érdemes ellátogatni. A Magukra maradt bútorok című kiállításon a közönség számára jórészt ismeretlen berendezési tárgyakat mutatnak be, hozzájuk kötődő fotókkal, irodalmi szövegekkel, napló-, illetve levélrészletekkel együtt. Kiállítják többek között Petőfi Sándor és Móricz Zsigmond gondolkodószékeit és Ady Endre két karosszékét is,  de Szentkuthy Miklós saját tervezésű karosszékét és Ottlik Géza kártyaasztalát vagy Kosztolányi Dezső könyvespolcát is megnézhetjük.

A természet és a művészet kapcsolata képekben

land art munkák fókuszában többnyire a struktúra, az anyag és a lépték problematikái álltak, később egyre árnyaltabbá vált a természetről való művészeti gondolkodás. Az első ilyen tematikájú hazai kezdeményezés, a tolcsvai művésztelep tevékenységében az ezeket megjelenítő alkotófolyamatokból mutat be reprezentatív válogatást a Természet-művészet című kiállítás a szentendrei MűvészetMalomban.

Ha nyáron kifutottunk a félretett pénzünkből

Amennyiben szívesen végigjárnánk a galériákat, de sokba kerülne mindez a teljes családnak, a MikroCredit segítségünkre lehet. Számos kölcsön lehetőség közül választhatunk, amit akár 24 órán belül kézhez kaphatunk, expressz szolgáltatással, külön díj ellenében. Egy kisösszegű hitellel így túlvállalás nélkül, tudatosan tervezhetjük meg az őszi hétvégéket.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás