Megosztás

Sokak véleménye szerint a legtöbbet épp vásárlás és költés közben spórolhatunk. A tudatosság megtakarítást eredményez; nem kell feltétlenül lemondanunk a vágyott holmikról és élelmiszerekről! Már a körültekintés is súlyos ezreket hagyhat a pénztárcánkban! A továbbiakban olyan tippeket mutatunk be, amelyekkel hosszútávon jelentős összegeket takaríthatunk meg.

Tervezzük meg a heti nagybevásárlást!

Készítsünk listát arról, mire lesz szükségünk a hét folyamán! Tervezzük meg, mit fogunk főzni, milyen alapanyagokra van szükségünk, válasszuk ki, milyen gyümölcsöket szeretnénk fogyasztani, milyen használati tárgyakat és háztartási szereket kell beszereznünk… Ha megvan a lista, végezzük el a bevásárlást, ezt követően pedig a bolt felé se nézzünk…

vásárlás spórolásElső néhány alkalommal talán melléfogunk, de hamar megtanuljuk megtervezni a bevásárlásainkat. Így már csak azt fogjuk megvásárolni, amire valóban szükségünk van, ritkábban csábulunk el egy-egy nyalánkság miatt. A kevesebb boltlátogatás kevesebb alkalmat ad a „bűnözésre” és a torkosságra.

Alaposan nézzünk körbe a polcokon!

Nem túlzás azt állítani, hogy a hipermarketek polcai roskadoznak a sok áru alatt. Szinte mindenből széles kínálat áll rendelkezésre; különböző kiszereléssel, különböző összetétellel rendelkező termékeket találunk. Szerencsére ma már az élelmiszereknél nem csak a termék árát láthatjuk, hanem a kilogrammra vonatkozó árakat is. Így könnyedén összehasonlíthatjuk, hogy a 340 vagy a 450 gramm súlyú csomagolással járunk jobban. Ugyanakkor ne rendeljünk alá mindent az árnak! Lehet, hogy a kicsivel drágább termék tápanyagtartalma sokkal értékesebb! Törekedjünk a tudatos választásra!

Legyen nálunk vászontáska!

Egy összehajtott vászontáska bárhol elfér. Mindig legyen nálunk legalább egy darab, így soha nem kell nejlonzacskóra költeni, ráadásul a környezetünk védelmében is teszünk valamit! Számoljunk… Egy nejlonzacskó átlagosan 75 forintba kerül. Tételezzük fel, hogy heti három alkalommal megyünk boltba, és ennyiszer kényszerülünk zacskó vásárlására… Ez éves szinten 75x3x52, azaz 11.700 forint kiadást jelent. Nem is kevés! Ennyit spórolhatunk évente egy vászontáskával.

Keressük az akciós termékeket!

Keressük az akciós termékeket, de ne felejtsük el, hogy csak azt vásároljuk meg, amire valóban szükségünk van! Ha a termékek felét leárazva vásároljuk meg, átlagosan 1000-2000 forintot takaríthatunk meg a heti bevásárlás alkalmával. Ugyanakkor legyünk körültekintők! A magas leárazást gyakran a szavatosság közeli lejárati ideje indokolja.

Használjuk a hűségkártyákat!

A hűségkártyák különböző típusú kedvezményeket és előnyöket biztosíthatnak számunkra. Fontos, hogy ezekre spórolást támogató lehetőségként tekintsünk, ne pedig meggondolatlan vásárlásra ösztönözzenek. A nagy hipermarketek esetében gyakran jelenetős kedvezménnyel vásárolhatjuk meg ilyen módon a sajátmárkás termékeket.

Ismerjük meg az ár-összehasonlító oldalakat!

Árukereső, Árgép, Olcsóbbat.hu, Depo, Intengo, Árportál… Egy egész sor ár-összehasonlító oldal segít megtalálni a legjobb ajánlatokat, ha online szeretnénk vásárolni. Válasszuk az ingyenes átvételi lehetőségeket; amennyiben van lehetőség, a termékeket szaküzletben vegyük ágy, így biztosan nem kell szállítási költséget fizetni, ráadásul helyben meggyőződhetünk a termék sértetlenségéről.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás