Megosztás

Előfordulhatnak olyan élethelyzetek, amikor a törlesztés fizetése nehézségekbe ütközik. Ilyenkor jelent áthidaló megoldást a futamidő-hosszabbítás, vagyis a prolongáció.

Kölcsön prolongációFontos tudni, hogy a kölcsön egy évre vetített, tőkén felül fizetendő kamatait és költségeit az úgynevezett teljes hiteldíj mutató (THM) írja le, ez azonban nem tartalmaz olyan eseti vagy esedékes költségeket, mint a késedelmi kamat vagy futamidő-hosszabbítás.

A teljes hiteldíj mutató (THM) tehát alkalmas arra, hogy tisztán láthassuk a kölcsönnel járó költségeket, illetve alkalmas a különböző hiteltermékek összehasonlítására is. Ugyanakkor komplexebb összefüggéseket is szem előtt kell tartanunk; ha fennáll a fizetésképtelenség veszélye, milyen feltételek mellett kérhetünk halasztást, illetve mekkora prolongációs díjra kell számítanunk.

Természetesen a Minikölcsönnél is van lehetőség a kölcsön futamidejének meghosszabbítására; számunkra szükséges alkalommal kérhetünk halasztást, de csakis a futamidő lejárta előtt. A hosszabbítás időtartama 30 nap lehet. Ha futamidő hosszabbítást szeretnénk kérni, legkésőbb a futamidő lejártának napjáig el kell utalnunk a prolongációs díjat és az aktuális kamatot. Minden egyes prolongáció alkalmával az eredeti futamidőhöz képest 30 nappal későbbre tolódik a futamidő lejárata.

Mikor jó és mikor rossz?

A prolongációs díj megfizetése időt eredményez számunkra, némi szabadsághoz és levegőhöz jutunk, ha nem várt eseményekkel kell szembenéznünk. Persze látni kell, hogy a futamidő-hosszabbítás nem kínál érdemi megoldást, a tartozás továbbra is fennáll, csupán haladékot nyerhetünk ilyen módon.

A Minikölcsön esetében a prolongációs díj a választott hitelösszeg és a futamidő függvényében változik; minél magasabb a hitelösszeg, annál magasabb a prolongáció díja is, a futamidő hossza azonban csökkenti a várható hosszabbítási költséget. A Minikölcsön prolongációs díjtáblázatát itt találjuk.

Ha a futamidő alatt többszöri alkalommal hosszabbítást kell kérnünk, akár a legkedvezőbb konstrukció is rendkívül költségessé válhat. Emiatt érdemes kiemelt figyelmet fordítani a törlesztőrészletek megválasztására. Válasszuk a bevételeinknek és kiadásainknak megfelelő ütemezést, így elkerülhetjük a prolongációval járó terheket.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás