Megosztás

De mennyibe kerül a gyerek nyári tábora?

gyerekek könyv nyári tábor tanulásÖrök dilemma, hogy hova tesszük a gyereket, ha itt a nyári szünet. Ha már nyár, akkor tábor, így gyermekünk nemcsak közösségben tölti az időt, de számos új ismeretre is szert tehet és számára új, hazai vagy külföldi tájakra is ellátogathat. Ma már egész iparág épült a gyermekek nyári elhelyezésére, ahol a szörftábortól kezdve a tánctáborig számos  lehetőség közül választhatunk. Az általános iskolások esetében a nyári táborokra nagyon nagy az igény, a szülők már márciusban lefoglalják a helyeket. Gyakori, hogy egy-egy családból testvérek, unokatestvérek együtt nyaralnak és az is, hogy zsinórban több táborba is beíratják a gyerekeket.

Nézzünk körbe az országos kínálatban

Ha csak napközben szeretnénk programokat biztosítani a gyereknek és mondjuk csemeténk kézügyessége jó, akkor érdemes egy olyan tábort találnunk, ahol ez a képesség fejleszthető megfelelő pedagógusi felügyelettel. A Kulturkúria szervezésében egy ötnapos kézműves tábor például 30.500 forintba kerül. Az egy hét során a résztvevők megismerkedhetnek az agyagozás, a kerámia készítés alapjaival, az egyszerűbb edénykészítési folyamatoktól a korongozásig. Minden nap másfajta technikát igénylő tárgyakat készítenek, többek között: tálkákat, mécsestartókat, madáretetőt, különféle figurákat és sípokat és persze lehetőségük nyílik saját ötletek megvalósítására is. Ha inkább nyelvi táborba küldenénk a gyereket és ezt mondjuk júliusra tervezzük, akkor egy egy hetes tábor esetében Budapesten 23.000 forintért már találhatunk ilyet. Ez az összeg egy 8-10 fős, kiscsoportos foglalkozásokkal színesített, a száraz nyelvtanulás helyett verssel, zenével, énekkel és kézműves feladatokkal teli programcsomagot tartalmaz. A délelőttöket a táborozók a szabadban töltik, ahol a nyelvtanulás mellett ki is kapcsolódhatnak.

Ha bentlakásos tábort keresünk, akkor az egyik legjobb választás egy balatoni  vitorlástábor, ahol hat napon keresztül, reggel 9-től délután 5-ig tart az elméleti és a gyakorlati oktatás. E mellett strandolás, vetélkedők, társasjáték is a napi program részét képezik. Mindezért 99.000 forintot kell fizetnünk. Ha pedig inkább egy egyhetes lovastábort választanánk, akkor minimum 60.000 forinttal kell számolnunk.

Ha nyelvi táborba küldenénk a gyereket

Ezen a téren igen széles a választék, az egyik nyelvi táborért anyanyelvi környezetben két hétért félmillió forintot is fizethetünk, de persze a költségek függnek az egyes országoktól is. Olaszországban két hét intenzív nyelvtanfolyam félpanziós ellátással 300.000 forintból már kijön, ugyanakkor Párizsban ezekkel a kondíciókkal 407.000 forintért fejlesztheti csemeténk francia tudását.

A minikölcsön segítség lehet

Még most sincs késő ahhoz, hogy gyermekünk jó kezekben legyen az idei nyári szünetben és ha minden megvan, csak egy kis része hiányzik az erre szánt összegnek, jó megoldás a a minikölcsön. A gyorskölcsönhöz akár egy órán belül, online is hozzájuthatunk, ennek feltételeiről azonban mindenképp tájékozódjunk a MikroCredit honlapján.

Kapcsolódó cikkek:

Elektromos fogkefe

Amit az elektromos fogkeféről tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Egyre inkább elfogadottá válik az állítás, miszerint elektromos fogkefével sokkal alaposabb fogmosást végezhetünk, mint hagyományos kefével. A korszerű elektromos fogkefék percenként több ezer oszcilláló és akár több tízezer pulzáló mozgást…
kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Megosztás