Megosztás

De mennyibe kerül a gyerek nyári tábora?

gyerekek könyv nyári tábor tanulásÖrök dilemma, hogy hova tesszük a gyereket, ha itt a nyári szünet. Ha már nyár, akkor tábor, így gyermekünk nemcsak közösségben tölti az időt, de számos új ismeretre is szert tehet és számára új, hazai vagy külföldi tájakra is ellátogathat. Ma már egész iparág épült a gyermekek nyári elhelyezésére, ahol a szörftábortól kezdve a tánctáborig számos  lehetőség közül választhatunk. Az általános iskolások esetében a nyári táborokra nagyon nagy az igény, a szülők már márciusban lefoglalják a helyeket. Gyakori, hogy egy-egy családból testvérek, unokatestvérek együtt nyaralnak és az is, hogy zsinórban több táborba is beíratják a gyerekeket.

Nézzünk körbe az országos kínálatban

Ha csak napközben szeretnénk programokat biztosítani a gyereknek és mondjuk csemeténk kézügyessége jó, akkor érdemes egy olyan tábort találnunk, ahol ez a képesség fejleszthető megfelelő pedagógusi felügyelettel. A Kulturkúria szervezésében egy ötnapos kézműves tábor például 30.500 forintba kerül. Az egy hét során a résztvevők megismerkedhetnek az agyagozás, a kerámia készítés alapjaival, az egyszerűbb edénykészítési folyamatoktól a korongozásig. Minden nap másfajta technikát igénylő tárgyakat készítenek, többek között: tálkákat, mécsestartókat, madáretetőt, különféle figurákat és sípokat és persze lehetőségük nyílik saját ötletek megvalósítására is. Ha inkább nyelvi táborba küldenénk a gyereket és ezt mondjuk júliusra tervezzük, akkor egy egy hetes tábor esetében Budapesten 23.000 forintért már találhatunk ilyet. Ez az összeg egy 8-10 fős, kiscsoportos foglalkozásokkal színesített, a száraz nyelvtanulás helyett verssel, zenével, énekkel és kézműves feladatokkal teli programcsomagot tartalmaz. A délelőttöket a táborozók a szabadban töltik, ahol a nyelvtanulás mellett ki is kapcsolódhatnak.

Ha bentlakásos tábort keresünk, akkor az egyik legjobb választás egy balatoni  vitorlástábor, ahol hat napon keresztül, reggel 9-től délután 5-ig tart az elméleti és a gyakorlati oktatás. E mellett strandolás, vetélkedők, társasjáték is a napi program részét képezik. Mindezért 99.000 forintot kell fizetnünk. Ha pedig inkább egy egyhetes lovastábort választanánk, akkor minimum 60.000 forinttal kell számolnunk.

Ha nyelvi táborba küldenénk a gyereket

Ezen a téren igen széles a választék, az egyik nyelvi táborért anyanyelvi környezetben két hétért félmillió forintot is fizethetünk, de persze a költségek függnek az egyes országoktól is. Olaszországban két hét intenzív nyelvtanfolyam félpanziós ellátással 300.000 forintból már kijön, ugyanakkor Párizsban ezekkel a kondíciókkal 407.000 forintért fejlesztheti csemeténk francia tudását.

A minikölcsön segítség lehet

Még most sincs késő ahhoz, hogy gyermekünk jó kezekben legyen az idei nyári szünetben és ha minden megvan, csak egy kis része hiányzik az erre szánt összegnek, jó megoldás a a minikölcsön. A gyorskölcsönhöz akár egy órán belül, online is hozzájuthatunk, ennek feltételeiről azonban mindenképp tájékozódjunk a MikroCredit honlapján.

Kapcsolódó cikkek:

Mennyibe kerül a külföldi tanulás?

Mennyibe kerül a külföldi tanulás?

| Tippek | No Comments
Szeptemberben elindult az idei tanév, de akit nem vettek fel egyik felsőoktatási intézménybe sem, az is számos lehetőség közül választhat. Az egyik legjobb döntés, ha külföldön töltjük az előttünk álló…
Az őszi wellness is lehet egy jó befektetés megalapozója

Az őszi wellness is lehet egy jó befektetés megalapozója – akár Minikölcsönnel is

| Tippek | No Comments
Az ősz kezdetével nemcsak az iskolakezdés, vagy a lakáskiadás/-vásárlás, estleg felújítások, korszerűsítések kaphatnak új lendületet. Ha eddig nem adódott időnk, lehetőségünk egy kellemes kikapcsolódásra, vagy a betervezett nyaralást már június…
Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…

Megosztás