Megosztás

A házimozik ma már sok háztartásban megtalálhatók, hiszen a filmnézés és a zenehallgatás jobb élményét képesek biztosítani számunkra. A minőségibb hangzásnak köszönhetően a filmek és a TV-műsorok élvezhetőbbek.

Ma már igen széles a kínálat; számos gyártó termékeivel találkozunk a piacon, így egyáltalán nincs könnyű dolgunk, ha a számunkra tökéletes berendezést keressük. Általánosságban elmondható, hogy a neves gyártók termékei kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, viszont fontos, hogy az igényeinknek megfelelő tulajdonságokkal rendelkező eszközt vásároljuk meg.

Miért érdemes házimozit vásárolni?

Ha házimozit használunk, a hanghatások sokkal élethűbbnek tűnnek, mint egy hagyományos televíziókészülék esetében. A filmekben elhangzó emberi beszéd sokkal jobban érthető még azokban a jelenetekben is, ahol erős háttérhangok hallhatók.

A házimozinak köszönhetően az alacsony frekvenciával rendelkező reprodukált hangok is jól hallhatók, ami igazi moziélményt kínál számunkra, különösen akciódús jelenetek esetén.

Milyen házimozit válasszunk?

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy melyik helyiség melyik részén szeretnénk elhelyezni a leendő házimozi rendszerünket. Természetesen érdemes tudni, minél nagyobb számú hangfalat használunk, annál jobb hangzást és annál magasabb élményt várhatunk.

Noha létezik az 1.1-es házimozi fogalma, amely egy hangfalból és egy mélynyomóból áll, a gyakorlatban azonban ez nem képes azt a minőséget biztosítani, amit egy ilyen rendszertől elvárunk. Némileg jobb összhatást képesek biztosítani a 2.1-es rendszerek, amelyek esetében két hangfal biztosítja a hangokat. Az ilyen megoldások kis alapterületű szobákban lehetnek elégségesek. Átlagos nappaliszoba esetén az 5.1-es megoldás kínál kiváló ár-érték arányt. Az ilyen rendszerek a legkeresettebbek, nem véletlenül. Nagyméretű nappali és fokozott elvárások esetén érdemes szemügyre vennünk a 7.1-es és 9.1-es megoldásokat.

házimozi kiválasztásaMindenképpen érdemes megemlíteni, hogy léteznek úgynevezett „All in One”, vagyis „Minden egyben” rendszerek; ezek esetében minden egy dobozban kap helyet, beleértve a receivert is. Ez a megoldás abban az esetben jó választás, ha laikus felhasználónak érezzük magunkat és nem szeretnénk a finomhangolásokkal bajlódni.

Nem szabad megfeledkeznünk a csatlakoztathatóság problémájáról sem. Mielőtt házimozi rendszert vásárlunk, mindenképpen ellenőrizzük, hogy a televíziókészülékkel kompatibilis-e! Habár léteznek drótnélküli kapcsolatot biztosító rendszerek, még ma is népszerűbbek a hagyományos vezetékes változatok. A magasabb felszereltséggel rendelkező házimozik USB, jack és más csatlakozási lehetőséget is biztosítanak.

Ha valódi moziélményt szeretnénk átélni a saját otthonunkban, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás