Megosztás

Sokak számára a mosogatás a legkevésbé kedvelt házimunka. Szerencsére ma már gépesített megoldások állnak rendelkezésünkre, ráadásul ilyen módon jelentős mennyiségű vizet és energiát takaríthatunk meg. De mit érdemes tudnunk, ha mosogatógépet szeretnénk vásárolni?

mosogatógép választás okosanA szakáruházakban és a webshopokban sokféle géppel találkozunk, amelyek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. A választás nem mindig egyszerű, ezért érdemes kicsit alaposabban is utánajárni a dolgoknak; mekkora kapacitás, milyen típus, milyen funkciók lehetnek hasznosak számunkra…

A kereskedők szerint az elsődleges vásárlói szempont az ár. Mivel a mosogatógépek gyakorlatilag egyetlen funkcióval rendelkeznek – tisztára mossák az edényeinket és evőeszközeinket -, így gyakran az alacsonyabb árkategóriába sorolható készülékek is megfelelő választást jelentenek. A magasabb ár rendszerint kényelmi funkciókat és jobb energiahatékonyságot jelent. Habár az ár tekintetében lehetünk rugalmasak, törekedjünk arra, hogy a megbízható gyártók gépeit részesítsük előnyben!

El kell döntenünk azt is, hogy szabadon álló vagy beépíthető készüléket vásárlunk. Természetesen a szabadon álló gépek üzembe helyezése egyszerűbb, a beépíthető készülékek viszont a konyha szerves részét képesek biztosítani számunkra. Mindkét típus esetében találkozhatunk keskeny kialakítással, így kisebb alapterületű konyhák esetében is jó megoldást biztosítanak.

Érintőképernyős és nyomógombos kialakítás közül választhatunk, gyakorlati előnnyel vagy hátránnyal egyik sem jelentkezik. Az érintőképernyős panel korszerűbb megjelenést biztosít, így ha letisztult modern berendezéssel rendelkezik a konyhánk, érdemes azt választani.

Ha szemügyre vesszük a gépeket, azt fogjuk tapasztalni, hogy a kapacitást a gyártók terítékben tüntetik fel. Persze ezt az adatot érdemes óvatosak kezelni, hiszen egy-egy teríték egészen eltérő helyigényű lehet, összehasonlításra viszont tökéletesen alkalmas ez a szám. Érdemes figyelembe venni, hogy a mosogatógépbe nem csupán jól elhelyezhető tányérokat és evőeszközöket szeretnénk pakolni, hanem a legfurcsább alakú tálakat és edényeket is… Ezek helyigénye sokkal nagyobb lehet. Általánosságban azt lehet mondani, hogy a nagyobb mennyiség mosogatására alkalmas gépek jobb vételt jelentenek.

A mosogatógépek esetében a wattban kifejezett teljesítmény rendszerint kisebb jelentőséggel bír, illetve félreérthető lehet a szárítóteljesítmény miatt. Általánosságban viszont elmondható, hogy a legkisebb tisztítóképességű gépek is megbirkóznak az átlagosan szennyezett edényekkel. Érdemes viszont figyelmet fordítani a zajszintre. A gyártók decibel mértékegységet használva tüntetik fel, milyen hangos a gép működés közben; minél magasabb ez az érték, a mosogatógép annál hangosabb. Szerencsére e tekintetben komoly fejlődés tapasztalható, a régi zajos gépek helyett ma már 50 dB zajszinttel rendelkező gépeket vásárolhatunk. Természetesen találkozhatunk extra-csendes készülékekkel is, de ezek általában jelentős felárral vásárolhatók meg.

A korszerű készülékeket jellemzően 60 és 300 ezer forint közötti összegért vásárolhatjuk meg. Ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, de nem szeretnénk kézi mosogatást végezni, a Minikölcsön segítséget jelent az új gép vásárlásában.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás