Megosztás

Sokak számára a mosogatás a legkevésbé kedvelt házimunka. Szerencsére ma már gépesített megoldások állnak rendelkezésünkre, ráadásul ilyen módon jelentős mennyiségű vizet és energiát takaríthatunk meg. De mit érdemes tudnunk, ha mosogatógépet szeretnénk vásárolni?

mosogatógép választás okosanA szakáruházakban és a webshopokban sokféle géppel találkozunk, amelyek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. A választás nem mindig egyszerű, ezért érdemes kicsit alaposabban is utánajárni a dolgoknak; mekkora kapacitás, milyen típus, milyen funkciók lehetnek hasznosak számunkra…

A kereskedők szerint az elsődleges vásárlói szempont az ár. Mivel a mosogatógépek gyakorlatilag egyetlen funkcióval rendelkeznek – tisztára mossák az edényeinket és evőeszközeinket -, így gyakran az alacsonyabb árkategóriába sorolható készülékek is megfelelő választást jelentenek. A magasabb ár rendszerint kényelmi funkciókat és jobb energiahatékonyságot jelent. Habár az ár tekintetében lehetünk rugalmasak, törekedjünk arra, hogy a megbízható gyártók gépeit részesítsük előnyben!

El kell döntenünk azt is, hogy szabadon álló vagy beépíthető készüléket vásárlunk. Természetesen a szabadon álló gépek üzembe helyezése egyszerűbb, a beépíthető készülékek viszont a konyha szerves részét képesek biztosítani számunkra. Mindkét típus esetében találkozhatunk keskeny kialakítással, így kisebb alapterületű konyhák esetében is jó megoldást biztosítanak.

Érintőképernyős és nyomógombos kialakítás közül választhatunk, gyakorlati előnnyel vagy hátránnyal egyik sem jelentkezik. Az érintőképernyős panel korszerűbb megjelenést biztosít, így ha letisztult modern berendezéssel rendelkezik a konyhánk, érdemes azt választani.

Ha szemügyre vesszük a gépeket, azt fogjuk tapasztalni, hogy a kapacitást a gyártók terítékben tüntetik fel. Persze ezt az adatot érdemes óvatosak kezelni, hiszen egy-egy teríték egészen eltérő helyigényű lehet, összehasonlításra viszont tökéletesen alkalmas ez a szám. Érdemes figyelembe venni, hogy a mosogatógépbe nem csupán jól elhelyezhető tányérokat és evőeszközöket szeretnénk pakolni, hanem a legfurcsább alakú tálakat és edényeket is… Ezek helyigénye sokkal nagyobb lehet. Általánosságban azt lehet mondani, hogy a nagyobb mennyiség mosogatására alkalmas gépek jobb vételt jelentenek.

A mosogatógépek esetében a wattban kifejezett teljesítmény rendszerint kisebb jelentőséggel bír, illetve félreérthető lehet a szárítóteljesítmény miatt. Általánosságban viszont elmondható, hogy a legkisebb tisztítóképességű gépek is megbirkóznak az átlagosan szennyezett edényekkel. Érdemes viszont figyelmet fordítani a zajszintre. A gyártók decibel mértékegységet használva tüntetik fel, milyen hangos a gép működés közben; minél magasabb ez az érték, a mosogatógép annál hangosabb. Szerencsére e tekintetben komoly fejlődés tapasztalható, a régi zajos gépek helyett ma már 50 dB zajszinttel rendelkező gépeket vásárolhatunk. Természetesen találkozhatunk extra-csendes készülékekkel is, de ezek általában jelentős felárral vásárolhatók meg.

A korszerű készülékeket jellemzően 60 és 300 ezer forint közötti összegért vásárolhatjuk meg. Ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, de nem szeretnénk kézi mosogatást végezni, a Minikölcsön segítséget jelent az új gép vásárlásában.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás