Megosztás

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy nehézségbe ütközik a törlesztőrészletek fizetése során. Megtörténhet, hogy rosszul mértük fel a lehetőségeinket, magasabb összeget vettünk fel annál, amit fájdalommentesen tudnánk törleszteni, vagy egyszerűen rövidebb futamidőt választottunk, mint kellett volna. Persze előfordulhat olyan eset is, amikor rajtunk kívülálló okok miatt válunk fizetésképtelenné; késik a rendszeres jövedelmünk, vagy elesünk egy biztosnak vélt bevételtől…

fizetési nehézségekNyilván az a legszerencsésebb, ha nem kerülünk ilyen helyzetbe, de egy esetleges fizetésképtelenné válás esetén sem kell pánikba esnünk. A helyzetet mindenki máshogyan éli meg; sokakon úrrá lesz a szorongás, mások pedig hajlamosak félvállról kezelni az egész ügyet, hiszen ingatlanfedezet-vállalás nélkül nem érzik magukat pácban.

Először is jusson eszünkbe, hogy mindkét oldalon emberek ülnek, akiknek az az érdeke, hogy a kialakult helyzet mindenkinek a lehető legkevesebb gondot okozza. A való világban nem működhet minden tökéletesen; sajnos előfordulnak olyan helyzetek, amikor problémákkal szembesülünk és azokat meg kell oldani. A Minikölcsön munkatársai partnerek ebben.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a kölcsönigénylés során aláírt szerződés mindkét felet kötelezi az abban vállaltak maradéktalan betartására. Ezért a Minikölcsönnél ismert az úgynevezett prolongáció fogalma, ami tulajdonképpen a futamidő meghosszabbítását jelenti. Ennek köszönhetően az adós levegőhöz juthat, rendezheti az anyagi helyzetét; a prolongációs díj megfizetésével időhöz juthat, de a tartozásunk továbbra is fennáll.

A Minikölcsön esetében a prolongációs díj a választott hitelösszeg és a futamidő függvényében változik; minél magasabb a hitelösszeg, annál magasabb a futamidő-hosszabbítás díja is, a futamidő hossza azonban csökkenti a várható prolongációs költséget.

Azt mondhatjuk, hogy a prolongáció drágábbá teszi a kölcsönt, vagyis minden egyes futamidő hosszabbítással emelkedik az az összeg, amit összesen vissza kell fizetnünk. Ha a teljes futamidő alatt többszöri alkalommal kényszerülünk halasztásra, az esetben a legkedvezőbb konstrukció is kifejezetten költségessé válhat a végelszámolásnál. Emiatt érdemes kiemelt figyelmet fordítani a lehetőségeink helyes felmérésére, illetve az igényelt összeg és a futamidő helyes megválasztására.

TIPP: Érdemes tudatosan készülni a kölcsönigénylésre, illetve a törlesztőrészletek megválasztására. Tegyük mérlegre a rendszeres bevételeinket és kiadásainkat! A bevételi oldallal rendszerint könnyű dolgunk van, hiszen legtöbb esetben egyedül a rendszeres havi jövedelmünket kell a mérleg egyik serpenyőjébe helyeznünk… A másik oldalra jönnek a kiadások; számoljunk össze minden kiadást, amire egy hónap során számítanunk kell! Kismértékben számíthatunk arra, hogy a futamidő alatt szorosabbra vont nadrágszíjjal megtakaríthatunk 10-20 ezer forintot, de ne legyünk túlzottan optimisták, hiszen nagyobb mértékű spórolás már az életminőség romlását eredményezheti.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás