Megosztás

A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a konyhánkat.

A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

A konyhabútor meghatározza a helyiség stílusát és összképét. Kisebb alapterület esetén rendszerint a beépített megoldások jelentenek szerencsés választást, nagyobb konyhák esetén viszont bátran dönthetünk a szabadon álló szekrények mellett is. Mutatjuk, mire érdemes mindenképpen figyelni a konyhabútor kiválasztása során…

Mindenekelőtt a méretek pontos meghatározásával kell foglalkoznunk. Fontos, hogy a bútor megfeleljen a helyiség adottságainak, illetve a saját személyes igényeinknek is. A bútoráruházak kínálatában jellemzően standard méretekkel találkozunk. Fontos, hogy a munkafelület magassága megfelelő legyen számunkra, ne kelljen görnyednünk munka közben… Az alapvető javaslat szerint a munkafelületet 90 centiméter magasságban kell elhelyezni; persze ez a magasság nem feltétlenül kényelmes az átlagosnál sokkal nagyobb testmagasság esetén. Ha tudni szeretnénk, milyen magasságú munkafelület ideális számunkra, nincs más teendőnk, csupán felegyenesedve, a tenyerünket lefelé fordítva, a könyökünket 15-20 fokos szögben be kell hajlítanunk. A tenyerünk síkja mutatja, milyen magasságú munkafelületen dolgozhatunk legkényelmesebben.

A bútorasztalosok által készített bútorok esetén a munkafelület pontos magasságát, illetve a szekrényelemek szélességét is magunk választhatjuk meg. Ennek köszönhetően maximálisan kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret. Ez különösen fontosnak bizonyulhat az egészen apró konyhákban. A munkafelület és a felső szekrények közötti távolságra mindenképpen figyelmet kell fordítani; biztosítsunk legalább 40-45 centiméter távolságot!

A konyhabútor kiválasztása során az anyaghasználatra is figyelmet kell fordítanunk. Nem csupán esztétikai szempontokról van szó; egyes felületek esetén könnyebben biztosíthatjuk a kívánt tisztaságot és higiéniát. Érdemes előnyben részesíteni a sima egybefüggő felületeket a berakásos megoldásokkal szemben, hiszen így a tisztítást könnyebben végezhetjük. A sima felületeken nem rakódik le a por, illetve könnyen letörölhetjük őket. A munkalap anyagát úgy válasszuk meg, hogy a felület minél inkább képes legyen ellenállni a karcoknak. Az úgynevezett dekormunkalap és az akril kiváló tulajdonságokkal és remek ár-érték aránnyal rendelkezik.

A bútoráruházak és a szakáruházak kínálatában rendkívül széles színválasztékkal találkozunk, ezek között biztosan megtalálhatjuk azt a szekrényt, ami a leginkább harmonizál a burkolatok és a falak színével. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a sötét színek szűkítik a teret, ezért kisméretű konyhák esetén inkább a világosabb árnyalatokat részesítsük előnyben! Aprócska konyhák esetén a különböző pasztellszínek, a világos natúr árnyalatok, a bézs és a fehér jelenthet ideális választást.

Ma már rengeteg kreatív helytakarékos megoldással találkozunk; ajtónyitási mechanizmus és a speciális belső kialakítás segíti a minél kényelmesebb helykihasználást.

Ha új konyhabútort szeretnénk vásárolni, de a lakásfelújítás során elhasználtuk a rendelkezésünkre álló forrásokat, a Minikölcsön megoldást jelenthet; online ügyintézéssel, elektronikus aláírással, videóazonosítással és bankszámlamegosztó funkcióval végezhetjük az igénylés folyamatát!

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás