Megosztás

A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a konyhánkat.

A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

A konyhabútor meghatározza a helyiség stílusát és összképét. Kisebb alapterület esetén rendszerint a beépített megoldások jelentenek szerencsés választást, nagyobb konyhák esetén viszont bátran dönthetünk a szabadon álló szekrények mellett is. Mutatjuk, mire érdemes mindenképpen figyelni a konyhabútor kiválasztása során…

Mindenekelőtt a méretek pontos meghatározásával kell foglalkoznunk. Fontos, hogy a bútor megfeleljen a helyiség adottságainak, illetve a saját személyes igényeinknek is. A bútoráruházak kínálatában jellemzően standard méretekkel találkozunk. Fontos, hogy a munkafelület magassága megfelelő legyen számunkra, ne kelljen görnyednünk munka közben… Az alapvető javaslat szerint a munkafelületet 90 centiméter magasságban kell elhelyezni; persze ez a magasság nem feltétlenül kényelmes az átlagosnál sokkal nagyobb testmagasság esetén. Ha tudni szeretnénk, milyen magasságú munkafelület ideális számunkra, nincs más teendőnk, csupán felegyenesedve, a tenyerünket lefelé fordítva, a könyökünket 15-20 fokos szögben be kell hajlítanunk. A tenyerünk síkja mutatja, milyen magasságú munkafelületen dolgozhatunk legkényelmesebben.

A bútorasztalosok által készített bútorok esetén a munkafelület pontos magasságát, illetve a szekrényelemek szélességét is magunk választhatjuk meg. Ennek köszönhetően maximálisan kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret. Ez különösen fontosnak bizonyulhat az egészen apró konyhákban. A munkafelület és a felső szekrények közötti távolságra mindenképpen figyelmet kell fordítani; biztosítsunk legalább 40-45 centiméter távolságot!

A konyhabútor kiválasztása során az anyaghasználatra is figyelmet kell fordítanunk. Nem csupán esztétikai szempontokról van szó; egyes felületek esetén könnyebben biztosíthatjuk a kívánt tisztaságot és higiéniát. Érdemes előnyben részesíteni a sima egybefüggő felületeket a berakásos megoldásokkal szemben, hiszen így a tisztítást könnyebben végezhetjük. A sima felületeken nem rakódik le a por, illetve könnyen letörölhetjük őket. A munkalap anyagát úgy válasszuk meg, hogy a felület minél inkább képes legyen ellenállni a karcoknak. Az úgynevezett dekormunkalap és az akril kiváló tulajdonságokkal és remek ár-érték aránnyal rendelkezik.

A bútoráruházak és a szakáruházak kínálatában rendkívül széles színválasztékkal találkozunk, ezek között biztosan megtalálhatjuk azt a szekrényt, ami a leginkább harmonizál a burkolatok és a falak színével. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a sötét színek szűkítik a teret, ezért kisméretű konyhák esetén inkább a világosabb árnyalatokat részesítsük előnyben! Aprócska konyhák esetén a különböző pasztellszínek, a világos natúr árnyalatok, a bézs és a fehér jelenthet ideális választást.

Ma már rengeteg kreatív helytakarékos megoldással találkozunk; ajtónyitási mechanizmus és a speciális belső kialakítás segíti a minél kényelmesebb helykihasználást.

Ha új konyhabútort szeretnénk vásárolni, de a lakásfelújítás során elhasználtuk a rendelkezésünkre álló forrásokat, a Minikölcsön megoldást jelenthet; online ügyintézéssel, elektronikus aláírással, videóazonosítással és bankszámlamegosztó funkcióval végezhetjük az igénylés folyamatát!

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás