Megosztás

Előfordulnak élethelyzetek, amikor biztonsági kamerára van szükségünk. A megfelelő megfigyelő rendszer kiválasztása azonban kérdéseket vethet fel…

Általánosságban érdemes megjegyezni, hogy a biztonsági kamerák jelentős technikai fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években, aminek köszönhetően az olcsóbb készülékek is képesek kiváló minőségű képet rögzíteni. Egyáltalán nem mindegy azonban, milyen típust választunk, illetve a kiválasztott modell milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

biztonsági kameraCsőkamera vagy dome?

A legtöbb tulajdonság tekintetében nincs nagy különbség a kétféle kialakítás között. A hagyományos alakú csőkamera és a délkört formázó dome kamera is tökéletesen alkalmas lehet a megfigyelés elvégzésére, azonban nem árt tudni, hogy jellemzően a csőkamerában helyeznek el nagyteljesítményű IR LED-eket, amelyek az éjjeli megfigyelő rendszerek alaptartozékai.

Fix megfigyelés vagy pásztázás?

A megfigyelés módját három különböző megoldás közül választhatjuk ki. A legegyszerűbb természetesen a fix beállítás; ilyen esetben a kamera mindig ugyanazt a pontot fogja figyelni. Előnye, hogy a távoli és a közeli részek is élesek lesznek.

A másik megfigyelési mód az úgynevezett varifokális módszer, amely esetében manuálisan állítható a megfigyelés szöge, illetve a fókuszt is állíthatjuk, így közelíthetünk a megfigyelni kívánt személyre, illetve így élesíthetjük a képet. Az ilyen megoldásnál csak arról a helyről kapunk éles képet, amire fókuszálunk, a képszélek homályosak lehetnek.

A harmadik megfigyelési módszert a forgó kamerákkal érhetjük el; a kamera folyamatosan pásztázza a területet, így előfordulhat, hogy egy folyamatban lévő betörésről is eltereli a képet. Éppen ezért ez a megoldás csak élőerős védelemmel együtt hatékony igazán.

Kültéri és beltéri…

Kültéren minden esetben kültéri kamerát használunk, még abban az esetben is, ha esőtől védett helyen fogjuk elhelyezni! Sőt, nagy porterhelésű beltéri egységekben is célszerű kültéri megoldást választani. Ennek a magyarázata roppant egyszerű: az ilyen kamarák rendelkeznek megfelelő szintű IP-védettséggel.

Szakemberek általában azt javasolják, hogy a megfigyelő rendszereket több megfigyelő egységből igyekezzünk felépíteni. Mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni annak érdekében, hogy a rendszer kialakításának költségét és hatékonyságát optimalizálni tudjuk.

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre a megfigyelő rendszer kiépítéséhez szükséges összeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás