Megosztás

A nyár utolsó hónapjában már sokan a szeptemberi évkezdésre gondolnak, de érdemes az egyik legforróbb időszakot még a vakáció szellemében tölteni. A fővárosban számos kiváló programmal számolhatnak azok, akik szabadtéren szeretnék tölteni a nyári estéket.

Augusztusban a csillaghullásé a főszerep

Bár azt nem látjuk előre, hogy augusztus 8 és 15 között milyen időjárás lesz de ha csak kicsit is felhőmentes lesz az ég, érdemes ekkortájt megfigyelni a Perseidák meteorrajt. Aki Budapesten tartózkodik ebben az időszakban, az jól jár, ha ellátogat augusztus 9-én, a Budai Szabadtéri Színházba, mert itt a csillagles mellett egy 35 tagú szimfonikus nagyzenekar koncertjét is meghallgathatja. Az este során tudományos előadás is lesz, amikor pedig teljesen besötétedik, zene és borkóstoló kíséretében várhatjuk az óránkénti akár 100 hullócsillag felbukkanását. Aki már most úgy érzi, hogy szívesen részt venne a rendhagyó programon, fejenként 2.000 és 10.000 forintos jegyárak közül választhat.

A Szigeten idén is programkavalkád várható

A fesztiválok rajongói biztos, hogy augusztusban egy hetet a Hajógyári-szigeten időznek, ahol magyar és nemzetközi előadókból most sem lesz hiány. Bérletet még mindig lehet venni, a 7 napért összesen 109.900 forintot kell fizetnünk, az 5 napos bérlet 93.900 forint, a napi jegy pedig 23.500 és 28.900 forint között mozog. Ha az egész családdal érkezünk, akár teljesen kiköltözhetünk a helyszínre, a telepített sátor így 29.900 forintba fog kerülni.

Az Állatkertbe is beköltözik a zene

A Zenés Állatkerti estek évről évre visszavárják az állat- és zenerajongókat, már júliustól egészen augusztus végéig a legkiválóbb hazai művészek koncertjeiből állítják össze a programot. Lesz jazz, komolyzenei és könnyedebb popzenei fellépő, a gyerekeknek   mesejáték is, így mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére való hangulatot. Az árak 4500 és 5300 forint között vannak. Érdemes átböngészni az Állatkert teljes nyári programját is, augusztus 30-án például egy nagy nyári záróbuli keretében még a Kistehén zenekar is fellép.

Öt helyszínen fut a Budapesti Nyári Fesztivál

A főváros egyik legnagyobb nyári rendezvénysorozata hatalmas programkínálattal várja a kulturális töltődésre vágyókat, az operától, a jazzen át, egészen a szimfonikus koncertig minden műfaj fellelhető idén is. A jegyek árai műsortól függők, de nemcsak a legnagyobb hírességek koncertjeire érdemes elmenni, hanem az irodalmi séták és a vasárnap délutáni matinék is kiváló nyárvégi szórakozást kínálnak.

Ha a szezon végére kifutottunk a tartalékból

Amennyiben szívesen elmennénk akár több fesztiválra, programra is, ne kezdjünk el már most a jövő nyárra gyűjteni. Van megoldás, mert a kölcsönével gyorsan finanszírozhatjuk a család vakációjának utolsó heteit. Az expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, akár már 1 órán belül is pénzünkhöz juthatunk, online ügyintézéssel az ország bármelyik pontjáról igényelhetjük a szükséges összeget.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás