Megosztás

A nyár utolsó hónapjában már sokan a szeptemberi évkezdésre gondolnak, de érdemes az egyik legforróbb időszakot még a vakáció szellemében tölteni. A fővárosban számos kiváló programmal számolhatnak azok, akik szabadtéren szeretnék tölteni a nyári estéket.

Augusztusban a csillaghullásé a főszerep

Bár azt nem látjuk előre, hogy augusztus 8 és 15 között milyen időjárás lesz de ha csak kicsit is felhőmentes lesz az ég, érdemes ekkortájt megfigyelni a Perseidák meteorrajt. Aki Budapesten tartózkodik ebben az időszakban, az jól jár, ha ellátogat augusztus 9-én, a Budai Szabadtéri Színházba, mert itt a csillagles mellett egy 35 tagú szimfonikus nagyzenekar koncertjét is meghallgathatja. Az este során tudományos előadás is lesz, amikor pedig teljesen besötétedik, zene és borkóstoló kíséretében várhatjuk az óránkénti akár 100 hullócsillag felbukkanását. Aki már most úgy érzi, hogy szívesen részt venne a rendhagyó programon, fejenként 2.000 és 10.000 forintos jegyárak közül választhat.

A Szigeten idén is programkavalkád várható

A fesztiválok rajongói biztos, hogy augusztusban egy hetet a Hajógyári-szigeten időznek, ahol magyar és nemzetközi előadókból most sem lesz hiány. Bérletet még mindig lehet venni, a 7 napért összesen 109.900 forintot kell fizetnünk, az 5 napos bérlet 93.900 forint, a napi jegy pedig 23.500 és 28.900 forint között mozog. Ha az egész családdal érkezünk, akár teljesen kiköltözhetünk a helyszínre, a telepített sátor így 29.900 forintba fog kerülni.

Az Állatkertbe is beköltözik a zene

A Zenés Állatkerti estek évről évre visszavárják az állat- és zenerajongókat, már júliustól egészen augusztus végéig a legkiválóbb hazai művészek koncertjeiből állítják össze a programot. Lesz jazz, komolyzenei és könnyedebb popzenei fellépő, a gyerekeknek   mesejáték is, így mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére való hangulatot. Az árak 4500 és 5300 forint között vannak. Érdemes átböngészni az Állatkert teljes nyári programját is, augusztus 30-án például egy nagy nyári záróbuli keretében még a Kistehén zenekar is fellép.

Öt helyszínen fut a Budapesti Nyári Fesztivál

A főváros egyik legnagyobb nyári rendezvénysorozata hatalmas programkínálattal várja a kulturális töltődésre vágyókat, az operától, a jazzen át, egészen a szimfonikus koncertig minden műfaj fellelhető idén is. A jegyek árai műsortól függők, de nemcsak a legnagyobb hírességek koncertjeire érdemes elmenni, hanem az irodalmi séták és a vasárnap délutáni matinék is kiváló nyárvégi szórakozást kínálnak.

Ha a szezon végére kifutottunk a tartalékból

Amennyiben szívesen elmennénk akár több fesztiválra, programra is, ne kezdjünk el már most a jövő nyárra gyűjteni. Van megoldás, mert a kölcsönével gyorsan finanszírozhatjuk a család vakációjának utolsó heteit. Az expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, akár már 1 órán belül is pénzünkhöz juthatunk, online ügyintézéssel az ország bármelyik pontjáról igényelhetjük a szükséges összeget.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás