Megosztás

Lengyelország látnivalók egész sorát kínálja az oda látogató turisták számára; történelmi és épített emlékei mellett a természeti értékeire is érdemes figyelmet fordítani. Összegyűjtöttük azokat a lengyelországi látnivalókat, amit mindenképpen látni érdemes.

Krakkó óvárosa

Krakkó Európa egyik leghangulatosabb városa, amelynek egyik fő látványossága a 13. században kialakított piactere. Akármerre tekintünk, a szemünk palotákat, templomokat és kivételes szépségű épületeket talál. Kihagyhatatlan látnivaló a tér közepén álló 16. században megújított posztócsarnok.

Krakkó

Wawel kastély

A Wawel kastély Krakkó egyik legismertebb látnivalója; a királyi kastély 1038-tól 1596-ig volt a lengyel uralkodók otthona. A kastély különlegességei a lakótornyok, amelyeket kívül-belül látni érdemes!

A lengyel főváros

Varsó látnivalóit hosszasan sorolhatnánk, de ez esetben sem hagyhatjuk ki a város piacterét. Az eredeti piactér sajnos a múlt század közepén megsemmisült, de nagy figyelmet fordítottak a korhű helyreállításra, így ma a tér magán hordozza a századok jegyeit. Itt találjuk a főváros jelképeként számon tartott Hableány szobrot is.

Poznan

Ha Krakkó és Varsó óvárosa képes volt elvarázsolni bennünket, ne hagyjuk ki Poznant sem. A központi piacteret uraló épületek reneszánsz stílusjegyeket képviselnek magukon, ezzel teremtik meg a városrész különleges hangulatát és varázsát. A város legfőbb nevezetessége a városháza tornyát uraló két kecske, amelyek minden egyes nap jelzik a dél eljöttét.

Toruń

A kisváros nem tartozik a legismertebb lengyel úticélok közé, mégis érdemes figyelmet fordítani rá. A II. világháború előtt Toruń lakosságát többségében németek alkották, akik lélegzetelállító gótikus épületeket hagytak örökül. Ma Lengyelország, sőt Európa egyik legszebb városaként tekintünk rá, ahol a monumentális templomok mellett a lakóházak is nagy figyelmet érdemelnek.

Szerencsére az Óváros sértetlenül vészelte át a világégést, így ma eredeti épületeket csodálhatunk meg, ha Toruń-ba utazunk.

Bialowieza-őserdő

A természet szerelmesei számára kihagyhatatlan úti cél a Bialowieza-őserdő; ez a kontinens utolsó síkvidéki őserdeje. Ez a hely az európai bölény utolsó természetes élőhelye, de számos veszélyeztetett állat- és növényfaj talál menedéket a lélegzetelállítóan szép erdőségben.

Mazuri-tóvidék

Habár nem szoktuk Lengyelországot a vizek országaként emlegetni, a 45 tóból, 12 csatornából és 8 folyóból álló tóvidék egészen különleges. Nagyszerű úti cél azok számára, akik szívesen töltik aktív pihenéssel az utazásaikat; aki kajakba vagy kenuba ül, a természet új arcát ismerheti meg.

Ha lengyelországi utazást tervezünk, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás