Megosztás

Csehország Európa egyik legkedveltebb úticélja; Prága mellett az ország számos kisvárosa és látnivalója vonzza a turistákat. Összegyűjtöttük azokat a látnivalókat, amelyeket mindenképpen érdemes látni!

Karlstejn vára

Karlstejn vára egyike azoknak a gótikus váraknak, amelyek kifogástalan állapotban csodálhatók meg. A különlegessége az elhelyezkedésének köszönhető; egy 320 méteres mészkősziklán magasodik a Cseh Karszt Természeti Rezervátum fölé, gyönyörű kilátást biztosítva az oda látogatók számára. A vár a 14. század közepén épült I. Károly uralkodása idején, noha később reneszánsz stílusban épült újjá. Ottjártunkkor érdemes meglátogatnunk a Koneprusyi barlangokat is.

Kromeriz

A 13. század második felében Schauenburk Brúnó, olmützi püspök alapította azt a várost, amely később a püspökség nyári rezidenciájaként szolgált. A város a 17. századtól egyfajta kulturális és értelmiségi gócpontként létezik; a városközpontot a 20. században szinte teljesen megújították, ma a Főtér, az Érseki Palota, a Virágoskert és a Palotakert a Világörökség részét képezi. Mindezek mellett több templomot, kápolnát érdemes meglátogatnunk, de ne hagyjuk ki a püspöki pénzverde és a bíborosi borpincék látogatását sem.

Kutna Hora

Kutna Hora egyike volt a legnagyobb gazdasági jelentőséggel bíró városoknak; a 13. századi alapítását követően az ezüstbányászat regionális központjává vált, több cseh király székhelye is itt volt található. A város tündöklésének a legnagyobb bánya kiürülése vetett véget. Ezt követően nehéz századok vártak Kutna Hora lakóira; a harmincéves háború, pestisjárvány és az egész városon végig söprő tűzvész súlyosbította az itt lakók életét. Az újbóli felvirágzásra egészen 1875-ig kellett várni, amikor újra megkezdődött a munka a vidék bányáiban. Mindenképpen érdemes megtekinteni a bányászok védőszentjének, Szent Borbálának szentelt késő gótikus katedrálist, illetve a sedleci városrészben található osszáriumot (a kiürített sírokból származó csontok gyűjtőhelyét), ahol még a berendezések is emberi csontokból készültek.

A cseh főváros, Prága

Prága egyike a világ legszebb városainak; gazdag építészeti és történelmi múltjának köszönhetően a város bővelkedik látnivalókban. Mindenképpen érdemes látni Prága Óvárosát, ahol a tér mellett megtaláljuk a Városházát, az Orloj óratoronyot, a Tyn előtti Miasszonyunk templomot. A prágai kiruccanás nem lehet teljes a Károly-híd, a Szent Vitus-székesegyház, a Királyi palota, a Josefov zsidó műemlékek, a Vencel tér és a Kisoldal megtekintése nélkül.

Csehország látnivalókCseh Svájc

A Cseh Svájc néven emlegetett nemzeti park az egyik legfiatalabb Csehországban; 2000-ben alapították, mintegy 80 ezer négyzetkilométert ölel fel. A Cseh Svájc lélegzetelállító szépségének köszönhetően kihagyhatatlan úti cél a természet szerelmesei számára.

Csehország minden évszakban kínál látnivalókat az odalátogatók számára. Ha utazást tervezünk, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás