Megosztás

Az idei tavasszal is felélénkülő lakáspiac pozitív hatásai érződnek a bővülő lakáskínálat és az egyre inkább szaporodó építési beruházások palettáján is, mind a fővárosban, mind pedig vidéken.

Ha a nagy „adok-veszek” közepette sikerrel elkerültük vagy kiküszöböltük a jelzálogalapú lakáshitelek évtizedekre „gúzsbakötöző” ajánlatáradatát, és önerővel, frissen vásárolt használt lakásunkban már megkezdődtek a lakásszépészti beavatkozások, de egy kis gyors segítség még jól jönne, – ami nem ritkán előfordul, egy felújítás végének közeledtével… – akkor valóban célszerű elgondolkodni egy megfizethető személyi kölcsön konstrukción. Ha tényleg csak egy „pici” hiányzik a kellően impozáns hatás eléréséhez, az igazán méltó befejezéshez, akkor a Minikölcsön tényleges megoldást jelenthet a nem kalkulált, vagy váratlan kiadások során.

Az esztétikum mellett a praktikum is dominálhat a lakásfelújítás során

Persze nem csak a szépészeti megoldások miatt jöhet jól egy kis financiális „muníció”, ugyanis, ha már a lakás felújítása mellett döntöttünk, érdemes és célszerű is hozzányúlni olyan elemekhez, vagy nagyobb volumenű problémás területekhez is, amelyeket vagy már régebb óta halogatunk, vagy a „ha már úgyis mindent felforgatunk, akkor jöjjön ez is”-elv mentén gondolkodva orvosolhatunk.

A lakásfelújításra igényelt kölcsön falakból otthont teremthet!Tipikusan ilyenek a különböző lakáson belüli korszerűsítések, nem utolsó sorban például a fűtéskorszerűsítés.

A belvárosi lakások zömében nem egyedi eset a gázkonvektoros lakásfűtéses megoldás, amely jóval korábbi gázhálózati rendszer kialakításának részeként a fűtést biztosítja meglehetősen régi konvektorkészülékek segítségével. Valljuk be, hogy ezek cseréje, vagy esetleg egy új fűtésrendszer kiépítése nem tartozik éppen a „filléres szórakozások” körébe. Egyszerre viszonylag nagyobb kiadást jelenthet. Azt is mérlegelnünk kell, hogy nem mindig a legoptimálisabb megoldás a régi konvektoros rendszerünk „cirkósítása”, köszönhetően a szigorú és hosszadalmas engedélyeztetési eljárásnak, és a kötelező kéménybélelésnek, ami – mint sokak számára ismeretes – sokszor a szolgáltatók közötti „ügyféllel történő pingpongozáshoz” hasonlító ügyintézési kálváriát eredményez…
Természetesen ezt elkerülendő, ma már léteznek olyan, a jelenlegi szabványnak megfelelő, kondenzációs készülékek is, amelyek egyszerűen és gyorsan a régi konvektorkészülékek helyére helyezhetők, és beüzemelésükhöz sem szükséges újabb engedélyeztetési eljárás.

Persze ezek a készülékek és rendszerek százezres nagyságrenden felüli tételek, így egy-egy felújításba nem biztos, hogy könnyedén bekalkulálhatók, és az sem biztos, hogy hirtelen a fedezet is biztosított az új fűtőkészülékek beszerzésére. Természetesen nem kérdés, hogy az ilyen korszerűsítési beruházások hosszabb távon tervezve, de viszonylag hamar is megtérülést jelentenek, hiszen a fűtés költségével állandóan számolnunk kell, minden hónapban jelentkező rezsiköltségként kiadásnak számítanak, – ha átalánydíjként fizetjük számlánkat, akkor különösen. A fűtés-korszerűsítéssel beláthatóan több ezres megtakarításokat realizálhatunk, ha tudatosan választjuk ki a lakás paramétereinek és adottságainak legmegfelelőbb fűtéstechnológiai rendszert. Ehhez a lépéshez segíthet hozzá a Minikölcsön is, amely maximum 300.000 forinttal hozzásegíthet bennünket ehhez a megtérülő befektetéshez. Könnyebben kalkulálhatunk a visszafizetéssel, mert a fix, 90 napos futamidő alatt garantáltan változatlan marad a törlesztőrészlet, és így, havi lebontásban megosztva a költségeket könnyebb tehertételt jelent ez az észszerű, hosszú távú befektetésünk is.

Kapcsolódó cikkek:

Mennyibe kerül a külföldi tanulás?

Mennyibe kerül a külföldi tanulás?

| Tippek | No Comments
Szeptemberben elindult az idei tanév, de akit nem vettek fel egyik felsőoktatási intézménybe sem, az is számos lehetőség közül választhat. Az egyik legjobb döntés, ha külföldön töltjük az előttünk álló…
Az őszi wellness is lehet egy jó befektetés megalapozója

Az őszi wellness is lehet egy jó befektetés megalapozója – akár Minikölcsönnel is

| Tippek | No Comments
Az ősz kezdetével nemcsak az iskolakezdés, vagy a lakáskiadás/-vásárlás, estleg felújítások, korszerűsítések kaphatnak új lendületet. Ha eddig nem adódott időnk, lehetőségünk egy kellemes kikapcsolódásra, vagy a betervezett nyaralást már június…
Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…

Megosztás