Megosztás

Az idei tavasszal is felélénkülő lakáspiac pozitív hatásai érződnek a bővülő lakáskínálat és az egyre inkább szaporodó építési beruházások palettáján is, mind a fővárosban, mind pedig vidéken.

Ha a nagy „adok-veszek” közepette sikerrel elkerültük vagy kiküszöböltük a jelzálogalapú lakáshitelek évtizedekre „gúzsbakötöző” ajánlatáradatát, és önerővel, frissen vásárolt használt lakásunkban már megkezdődtek a lakásszépészti beavatkozások, de egy kis gyors segítség még jól jönne, – ami nem ritkán előfordul, egy felújítás végének közeledtével… – akkor valóban célszerű elgondolkodni egy megfizethető személyi kölcsön konstrukción. Ha tényleg csak egy „pici” hiányzik a kellően impozáns hatás eléréséhez, az igazán méltó befejezéshez, akkor a Minikölcsön tényleges megoldást jelenthet a nem kalkulált, vagy váratlan kiadások során.

Az esztétikum mellett a praktikum is dominálhat a lakásfelújítás során

Persze nem csak a szépészeti megoldások miatt jöhet jól egy kis financiális „muníció”, ugyanis, ha már a lakás felújítása mellett döntöttünk, érdemes és célszerű is hozzányúlni olyan elemekhez, vagy nagyobb volumenű problémás területekhez is, amelyeket vagy már régebb óta halogatunk, vagy a „ha már úgyis mindent felforgatunk, akkor jöjjön ez is”-elv mentén gondolkodva orvosolhatunk.

A lakásfelújításra igényelt kölcsön falakból otthont teremthet!Tipikusan ilyenek a különböző lakáson belüli korszerűsítések, nem utolsó sorban például a fűtéskorszerűsítés.

A belvárosi lakások zömében nem egyedi eset a gázkonvektoros lakásfűtéses megoldás, amely jóval korábbi gázhálózati rendszer kialakításának részeként a fűtést biztosítja meglehetősen régi konvektorkészülékek segítségével. Valljuk be, hogy ezek cseréje, vagy esetleg egy új fűtésrendszer kiépítése nem tartozik éppen a „filléres szórakozások” körébe. Egyszerre viszonylag nagyobb kiadást jelenthet. Azt is mérlegelnünk kell, hogy nem mindig a legoptimálisabb megoldás a régi konvektoros rendszerünk „cirkósítása”, köszönhetően a szigorú és hosszadalmas engedélyeztetési eljárásnak, és a kötelező kéménybélelésnek, ami – mint sokak számára ismeretes – sokszor a szolgáltatók közötti „ügyféllel történő pingpongozáshoz” hasonlító ügyintézési kálváriát eredményez…
Természetesen ezt elkerülendő, ma már léteznek olyan, a jelenlegi szabványnak megfelelő, kondenzációs készülékek is, amelyek egyszerűen és gyorsan a régi konvektorkészülékek helyére helyezhetők, és beüzemelésükhöz sem szükséges újabb engedélyeztetési eljárás.

Persze ezek a készülékek és rendszerek százezres nagyságrenden felüli tételek, így egy-egy felújításba nem biztos, hogy könnyedén bekalkulálhatók, és az sem biztos, hogy hirtelen a fedezet is biztosított az új fűtőkészülékek beszerzésére. Természetesen nem kérdés, hogy az ilyen korszerűsítési beruházások hosszabb távon tervezve, de viszonylag hamar is megtérülést jelentenek, hiszen a fűtés költségével állandóan számolnunk kell, minden hónapban jelentkező rezsiköltségként kiadásnak számítanak, – ha átalánydíjként fizetjük számlánkat, akkor különösen. A fűtés-korszerűsítéssel beláthatóan több ezres megtakarításokat realizálhatunk, ha tudatosan választjuk ki a lakás paramétereinek és adottságainak legmegfelelőbb fűtéstechnológiai rendszert. Ehhez a lépéshez segíthet hozzá a Minikölcsön is, amely maximum 300.000 forinttal hozzásegíthet bennünket ehhez a megtérülő befektetéshez. Könnyebben kalkulálhatunk a visszafizetéssel, mert a fix, 90 napos futamidő alatt garantáltan változatlan marad a törlesztőrészlet, és így, havi lebontásban megosztva a költségeket könnyebb tehertételt jelent ez az észszerű, hosszú távú befektetésünk is.

Kapcsolódó cikkek:

Elektromos fogkefe

Amit az elektromos fogkeféről tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Egyre inkább elfogadottá válik az állítás, miszerint elektromos fogkefével sokkal alaposabb fogmosást végezhetünk, mint hagyományos kefével. A korszerű elektromos fogkefék percenként több ezer oszcilláló és akár több tízezer pulzáló mozgást…
kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Megosztás