Megosztás

A fürdőszoba a lakásunk egyik legmeghittebb helyisége. Nem csupán a napi tisztálkodási rutint végezzük itt; a kádban vagy a tus alatt állva frissülünk fel, itt szabadulunk meg a nap folyamán felgyülemlett stressztől…

Egy igényesen felújított fürdőszobában mindez jobban megy. Ha úgy döntünk, megújítjuk a fürdőnket, számos kérdés merülhet fel. A továbbiakban annak járunk utána, kádat vagy zuhanykabint érdemes választani, illetve mit kell tudni ezekről a megoldásokról.

Kád vagy zuhanykabin?

A fürdőszoba mérete meghatározó lehet

A fürdő adottságai alapjaiban határozzák meg a lehetőségeinket. Akár egészen kicsi, akár nagy alapterületű fürdőszobáról van szó, a megfelelő elrendezés kiemelt jelentőséggel bír. Ideális esetben persze egy fürdőkád és egy zuhanykabin is helyet kapna a fürdőszobában, de ehhez gyakran nem áll rendelkezésünkre elég szabad terület, ráadásul kettős anyagi ráfordítást igényelne.

Átlagos fürdőszobák esetén választanunk kell, a kád vagy a zuhanykabin mellett döntünk. A negyedköríves kádak kifejezetten helytakarékosak, alig foglalnak nagyobb szabad területet egy átlagos kabinnál. Nehéz elképzelni olyan aprócska fürdőt, ahol csakis a zuhanykabin jöhetne számításba.

Összességében kimondhatjuk, hogy szinte bármely fürdőszoba esetén választhatunk a két megoldás közül. Tetőtéri kialakítás esetén viszont problémát jelenthet a klasszikus kabin beépítése. Ilyenkor a speciális kialakítással rendelkező termékek nyújthatnak megoldást.

Ha két fürdőszobánk van…

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több fürdőszobát alakíthattunk ki az otthonunkban, gyakorlati szempontokat is figyelembe kell vennünk. Gondoljuk át, a háztartásban élők milyen napi rutinnal rendelkeznek, milyenek a tisztálkodási szokásaik. Két fürdő segítségével elkerülhetjük a reggeli sorban állást és várakozást.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy kádparavánnal vagy egy közönséges zuhanyfüggönnyel a kádat zuhanyzóvá változtathatjuk, zuhanykabinból azonban nem csinálhatunk kádat. Persze tartsuk szem előtt, ha a kádat zuhanyzásra is használnánk, akkor olyat kell választanunk, aminek az alja sík, így állva is kényelmesen mozoghatunk benne. Érdemes tudni azonban, hogy léteznek úgynevezett mélyülőkés zuhanytálcák, amelyek a kisgyermekek számára kádként használhatók.

A tisztítás is szempont lehet…

Akár fürdőkádat, akár zuhanykabint választunk, időközönként meg kell tisztítanunk. Minél egyszerűbb kialakítást választunk, annál egyszerűbb dolgunk lesz a takarítás során. A legtöbb pepecselést a zuhanykabin görgői és sínjei okozhatják, amelyek alkalmasak arra, hogy megtelepedjenek rajtuk a szappanmaradványok és a vízkő… Ha nincs kedvünk a rendszeres tisztítással foglalkozni, a sima felületekkel rendelkező négyszögletes és félköríves kádak jelenthetik a legszerencsésebb választást.

Mennyibe kerülnek a kádak és a zuhanykabinok?

Mindkét termék esetében rendkívül széles ársávval találkozunk. A legolcsóbb kádak 30-40 ezer forinttól érhetők el, ezek között azonban polisztirolból készült termékeket is találunk. A magasabb anyagminőség rendszerint magasabb árat is jelent. A korszerű dizájnnal rendelkező fürdőkádakért rendszerint hatszámjegyű összeget kell fizetnünk.

A zuhanykabinok alsó árkategóriája hozzávetőlegesen 40-50 ezer forintnál kezdődik. Ezek a termékek rendszerint műanyag oldalfallal készülnek. Ha biztonsági üveggel készült kabint szeretnénk vásárolni, nagyjából 100-250 ezer forint közötti árra számíthatunk.

Ha a fürdőszobafelújítás mellett döntünk, válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelő fürdőkádat vagy zuhanykabint. Ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzeszköz, a Minikölcsön megoldást kínál.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás