Megosztás

A fürdőszoba a lakásunk egyik legmeghittebb helyisége. Nem csupán a napi tisztálkodási rutint végezzük itt; a kádban vagy a tus alatt állva frissülünk fel, itt szabadulunk meg a nap folyamán felgyülemlett stressztől…

Egy igényesen felújított fürdőszobában mindez jobban megy. Ha úgy döntünk, megújítjuk a fürdőnket, számos kérdés merülhet fel. A továbbiakban annak járunk utána, kádat vagy zuhanykabint érdemes választani, illetve mit kell tudni ezekről a megoldásokról.

Kád vagy zuhanykabin?

A fürdőszoba mérete meghatározó lehet

A fürdő adottságai alapjaiban határozzák meg a lehetőségeinket. Akár egészen kicsi, akár nagy alapterületű fürdőszobáról van szó, a megfelelő elrendezés kiemelt jelentőséggel bír. Ideális esetben persze egy fürdőkád és egy zuhanykabin is helyet kapna a fürdőszobában, de ehhez gyakran nem áll rendelkezésünkre elég szabad terület, ráadásul kettős anyagi ráfordítást igényelne.

Átlagos fürdőszobák esetén választanunk kell, a kád vagy a zuhanykabin mellett döntünk. A negyedköríves kádak kifejezetten helytakarékosak, alig foglalnak nagyobb szabad területet egy átlagos kabinnál. Nehéz elképzelni olyan aprócska fürdőt, ahol csakis a zuhanykabin jöhetne számításba.

Összességében kimondhatjuk, hogy szinte bármely fürdőszoba esetén választhatunk a két megoldás közül. Tetőtéri kialakítás esetén viszont problémát jelenthet a klasszikus kabin beépítése. Ilyenkor a speciális kialakítással rendelkező termékek nyújthatnak megoldást.

Ha két fürdőszobánk van…

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több fürdőszobát alakíthattunk ki az otthonunkban, gyakorlati szempontokat is figyelembe kell vennünk. Gondoljuk át, a háztartásban élők milyen napi rutinnal rendelkeznek, milyenek a tisztálkodási szokásaik. Két fürdő segítségével elkerülhetjük a reggeli sorban állást és várakozást.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy kádparavánnal vagy egy közönséges zuhanyfüggönnyel a kádat zuhanyzóvá változtathatjuk, zuhanykabinból azonban nem csinálhatunk kádat. Persze tartsuk szem előtt, ha a kádat zuhanyzásra is használnánk, akkor olyat kell választanunk, aminek az alja sík, így állva is kényelmesen mozoghatunk benne. Érdemes tudni azonban, hogy léteznek úgynevezett mélyülőkés zuhanytálcák, amelyek a kisgyermekek számára kádként használhatók.

A tisztítás is szempont lehet…

Akár fürdőkádat, akár zuhanykabint választunk, időközönként meg kell tisztítanunk. Minél egyszerűbb kialakítást választunk, annál egyszerűbb dolgunk lesz a takarítás során. A legtöbb pepecselést a zuhanykabin görgői és sínjei okozhatják, amelyek alkalmasak arra, hogy megtelepedjenek rajtuk a szappanmaradványok és a vízkő… Ha nincs kedvünk a rendszeres tisztítással foglalkozni, a sima felületekkel rendelkező négyszögletes és félköríves kádak jelenthetik a legszerencsésebb választást.

Mennyibe kerülnek a kádak és a zuhanykabinok?

Mindkét termék esetében rendkívül széles ársávval találkozunk. A legolcsóbb kádak 30-40 ezer forinttól érhetők el, ezek között azonban polisztirolból készült termékeket is találunk. A magasabb anyagminőség rendszerint magasabb árat is jelent. A korszerű dizájnnal rendelkező fürdőkádakért rendszerint hatszámjegyű összeget kell fizetnünk.

A zuhanykabinok alsó árkategóriája hozzávetőlegesen 40-50 ezer forintnál kezdődik. Ezek a termékek rendszerint műanyag oldalfallal készülnek. Ha biztonsági üveggel készült kabint szeretnénk vásárolni, nagyjából 100-250 ezer forint közötti árra számíthatunk.

Ha a fürdőszobafelújítás mellett döntünk, válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelő fürdőkádat vagy zuhanykabint. Ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzeszköz, a Minikölcsön megoldást kínál.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás