Megosztás

Egy korábbi cikkünkben írtunk már az iskolakezdés költségeiről, most azt jártuk körbe, hogy mennyibe kerül, ha nemcsak a szokásos kiadásokkal  kell számolnunk, hanem például új laptopot, notebookot is vásárolunk ősszel.

 

Nem biztos, hogy az asztali gép elavult

Bár sokan idegenkednek tőle és korszerűtlennek is tartják az asztali gépet, sokszor mégis olcsóbb megoldás lehet, amennyiben nem ragaszkodunk ahhoz, hogy munkaeszközünket mindenhova magunkkal vigyük. Fontos érv ugyanis, hogy azonos összegért akár kétszer nagyobb teljesítményű PC-nk is lehet, aminek az az oka, hogy egy asztali gépbe kevesebb alkatrész kell, jobban szellőzik, így nagyobb teljesítményen is működhet és az akkumulátort sem kell mindig újratölteni. Amikor új gépet veszünk, a legfontosabb, hogy nézzük meg a processzor és a grafikus kártya típusát, a memória méretét, valamint a háttértár és a DVD-meghajtó típusa is számíthat. Egy átlagos, jól felszerelt asztali gépet 70-150.000 forintért már vásárolhatunk és sok kereskedőnél akár részletekben is fizethetünk.

Ha hordozható eszközre van szükség

Mielőtt egyik vagy másik laptop vagy notebook mellett tennénk le a voksunkat, érdemes átgondolni, hogy mire szeretnénk használni az eszközt: ha napi szinten visszük magunkkal, fontos a hosszú akkuidő, a kompakt méret és a súly. A képernyőből a sima HD (1366×768 képpont) helyett érdemes Full-HD (1920×1080 képpont) felbontásút választani, illetve a 4 GB helyett 8 GB memóriával kérni a gépet. Ha az árakat nézzük, akkor hozzávetőlegesen 200 ezer forintba fog kerülni egy ilyen kiadás a családnak.

iskolakezdés laptopMegint más a helyzet, ha gyermekünk egyetemre  készül, neki már egy könnyebb, vékonyabb, és hosszú üzemidejű gépre lesz szüksége, ami jóval drágább lesz, egy ilyen darabot most 300 ezer forintért lehet hazavinni a legolcsóbban.

A használt laptop is jó megoldás lehet!

Biztosan olcsóbban kijövünk, ha használt gépet vásárolunk, ilyenkor azonban hatványozottabban  figyeljünk a részletekre, érdemes bevonni egy szakértőt a családból vagy az eladóktól kérni bővebb felvilágosítást. Rengeteg webáruház is kínál laptopot, notebookot, ha szerencsénk van, kifoghatunk egy akciós időszakot, ilyenkor akár 50-60 ezer forintot is spórolhatunk.

Ha szükség van kiegészítésre

Amennyiben már megtaláltuk a számunka legmegfelelőbb laptopot vagy notebookot, és már csak a pénztárcánk szab határt annak, hogy azonnal hazavihessük, érdemes a MiniKölcsönt választani. A gyorskölcsönhöz például akár egy órán belül, express szolgáltatással, külön díj ellenében, online is hozzájuthatunk, ennek feltételeiről mindenképp tájékozódjunk a MikroCredit honlapján.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás