Megosztás

Időnként felmerülhet bennünk a kérdés, hogy valójában jó irányba halad-e az életünk, a karrierünk megadja-e számunkra azt a kielégítő érzetet, hogy érdemes és hasznos munkát végzünk nap mint nap… Előfordulhat, hogy erre a magunknak feltett kérdésre nemleges válasz születik, és az is csak hosszas belső vívódás eredményeképpen. Ekkor jönne a következő nagy elhatározás és az azt megelőlegező lépés: a felismerés, hogy új irányba kell elindulnunk boldogulásunk érdekében. Ez sokszor egy egészen új pályát is jelenthet, amely újabb kihívásokat nyújt, de az alapja egy új szakma elsajátítása, továbbképzés és tanulás, amit akár kölcsönből is megvalósíthatunk.

Tanfolyam kölcsönből? A tudás biztosan megtérül!Továbbképzés és OKJ-s szakmák elsajátítása kölcsönből, fix törlesztéssel

A legtöbb szakma ma már OKJ-s képzés formájában is elsajátítható. Ezeket többhónapos tanfolyamok keretében tömbösítve, általában esti, de rugalmas képzési időpontokkal szervezve találhatjuk meg. A kérdés csupán az, hogy ha a mostanra már megunt, vagy épp csekély szakmai kihívást jelentő munkánk helyett keresnénk továbblépési lehetőségképpen tanfolyamokat, milyen irányba is induljunk annak érdekében, hogy ne csak érdekes, motiváló, de anyagi vonatkozások tekintetében is megfelelő szakmát választhassunk.

Meglehetősen széles a paletta a választható tanulmányok tekintetében, és abból a szempontból sem mondható csekélynek a kínált képzések köre, hogy lakhelyünk szempontjából elérhető-e számunkra a meghirdetett tanfolyam. Akár a fővárosban, akár vidéki városokban vagy agglomerációban élünk, országszerte több száz továbbképzési lehetőség kínálkozik. A tanfolyamok jelentős részét kifejezetten képzésszervezésre specializálódott cégek szervezik, oktatják az akkreditált intézményekkel kötött megállapodások keretében.

A legtöbb tanfolyamra már online is jelentkezhetünk, nem szükséges az intézményekbe szaladgálnunk, és papírokat kitöltögetnünk, ami jelentősen meggyorsítja és leegyszerűsíti a jelentkezés folyamatát. Ugyanilyen egyszerűen igényelhetünk online kölcsönt is a képzés finanszírozásához, ami szintén gyors és kötetlen.

Mert persze tudnunk kell, hogy ezek a tanfolyamok nem ingyenesek, sőt meglehetősen költséges elfoglaltságnak számítanak, hiszen többszázez forintra rúg egy-egy képzés teljes ára gyakorlattal és vizsgadíjjal együtt. Természetesen a „menőbb”, „felkapottabb” szakmák képzésiért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, de ez érthető is, hiszen ezekkel a képzésekkel megszerezhető tudás és persze „papír” igencsak stabil anyagi háttér megalapozását szavatolhatja. Éppen ez a tény indokolja azt, hogy egy-egy ilyen OKJ-s tanfolyam drágább, mert az elhelyezkedés után viszonylag rövid időn belül megtérül, ám hosszabb távon jelentősebb anyagi stabilitással lehet kalkulálni.

Tanfolyam finanszírozása kölcsönből

Van azonban olyan helyzet, hogy ezt a többszázezer forintot a legnagyobb jóindulattal sem tudja az ember egyszerre kigazdálkodni adott helyzetben, de ilyen esetekben adódik a megoldásként az online kölcsönigénylés, ami a Minikölcsön esetében maximum 300.000 forintos összeghatárig, fix törlesztéssel és 90 napos futamidőre igényelhető. Teljesen digitális formában elektronikus aláírással, videóazonosítással leegyszerűsíti a kölcsönigénylés folyamatát.

A szakmai továbblépés érdekében megéri mérlegelni az online kölcsönigénylést, hiszen ha nem is áll rendelkezésre a tanfolyam díjának teljes fedezete, ezzel a megoldással szavatolhatjuk, hogy nem kell lemondanunk továbblépési lehetőségeinkről, mert a kölcsön visszafizetése is előre kalkulálható, fix összeg, amit könnyebben kigazdálkodunk céljaink elérése érdekében.

Kapcsolódó cikkek:

Elektromos fogkefe

Amit az elektromos fogkeféről tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Egyre inkább elfogadottá válik az állítás, miszerint elektromos fogkefével sokkal alaposabb fogmosást végezhetünk, mint hagyományos kefével. A korszerű elektromos fogkefék percenként több ezer oszcilláló és akár több tízezer pulzáló mozgást…
kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Megosztás