Megosztás

Így tedd otthonossá az albérleted!

Ha albérletben élünk, igyekszünk a saját igényeinkhez igazítani a lakást, mégsem fordítunk szívesen jelentősebb összegeket a lakberendezésre. Némi kreativitással azonban megtalálhatjuk a „filléres” megoldásokat, illetve olyan tárgyakat vásárolhatunk, amelyeket később könnyedén magunkkal vihetünk.

A lakástextil szépít és eltakar

Egy-egy ízlésesen megválasztott függöny otthonosabbá teszi az egész lakást, érdemes tehát figyelmet fordítani a kiválasztásra. Érdemes szem előtt tartani a nyílászárók állapotát is; amennyiben csúnyák az ablakok és a belső párkányok, válasszunk olyan függönyöket, amelyek sűrűbb szövésűek, így képesek eltakarni a régi kopott felületeket. Egy-egy sötétítőfüggönnyel még otthonosabbá varázsolhatjuk a helyiséget.

A szőnyeg segítségével eltakarhatjuk a csúnya, esetleg repedezett padlót. A kiválasztásra azonban érdemes figyelmet fordítani, hiszen a szőnyeget sok-sok évig használjuk. Döntsünk olyan szőnyeg mellett, ami majd más albérletünkben vagy akár a saját lakásunkban is jó szolgálatot tesz!

Cseppet sem mellékes, melyik helyiségben milyen szőnyeget helyezünk el. A szőnyeg anyaga, a szálak szövése, a szálhosszúsága mind-mind befolyásolja a döntésünket. Általánosságban fontos kiemelni, hogy minden esetben a bútorokhoz és a burkolatokhoz választunk szőnyeget, nem pedig fordítva. Arra is figyelnünk kell, hogy a mérete megfeleljen az igényeinknek; a szőnyeg igazodjon a szoba méreteihez, de a lábaink számára kellemes melegséget biztosítson.

Ha hiányzik egy nélkülözhetetlen bútor…

Az albérleteket gyakran bútorok nélkül kínálják, sok esetben azonban a berendezett lakások sem felelnek meg maradéktalanul az igényeinknek. Egy komód vagy akár egy kávézóasztal könnyedén beszerezhető, ráadásul ezek könnyedén szállíthatók, így gond nélkül magunkkal vihetjük majd az új albérletünkbe is.

Ha a legolcsóbb megoldásokat keressük, akár a használt bútorok is jó választást jelenthetnek; egyes apróhirdető oldalakon rendkívül kedvező áron bukkanhatunk kifogástalan állapotban lévő bútorokra. Érdemes alaposan szétnézni, ha nem ragaszkodunk az új bútorokhoz.

Ha fiatalosabbá, korszerűbbé szeretnénk tenni a lakásunkat, érdemes beszerezni néhány lebegő polcot. Ezeket is könnyedén magunkkal vihetjük, ha költözünk, de addig is remek szolgálatot tesznek. Könnyedén felszerelhetők, de néhány fúrásra mindenképpen szükség lesz, ezért csak a főbérlő engedélyével kezdjünk ilyen munkálatokba!

A fóliák és tapéták csodákra képesek

Néha nincs szükség komoly anyagi ráfordításra, hogy otthonosabbá és szebbé tegyünk egy lakást. Egy igényesen megválasztott tapéta segítségével szebbé varázsolhatjuk a csúnya összhatású helyiségeket is, néhány fólia segítségével pedig felújíthatjuk a megkopott bútorokat. Ha nem szeretnénk új kanapét vásárolni, de nem vagyunk megelégedve a rendelkezésre álló darabbal, vásároljunk egy szép takarót!

Ha meg szeretnénk újítani az albérletünket, vagy csak otthonosabbá szeretnénk tenni azt, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás