Megosztás

Az elektromos roller kényelmes és környezetbarát közlekedési eszköz; kisebb távolságok megtételére tökéletes választás lehet, ráadásul az utazás költségeit is jelentősen csökkenthetjük a segítségével. Persze nem mindegy, milyet választunk… A továbbiakban annak járunk utána, mire érdemes figyelni, ha elektromos rollert szeretnénk vásárolni.

Hobbi és közlekedésre alkalmas elektromos rollerek

Fontos tudni, hogy az elektromos rollerek jelentős kapacitásbeli különbségekkel rendelkeznek. Az alacsony terhelhetőségű rollerek inkább rekreációs célokat szolgálnak, ezek kevésbé alkalmasak közlekedésre. Jó támpontot adhat a motorok teljesítménye; amennyiben nem éri el a 250 wattot, abban az esetben inkább hobbieszközként tekintsünk rájuk!

Ha olyan rollert szeretnénk vásárolni, ami közlekedési eszközként is megállja a helyét, abban az esetben kicsit alaposabban szemügyre kell vennünk a kínálatot. Fontos, hogy a roller megfeleljen mindazoknak a minőségi elvárásoknak, amelyek közlekedésre alkalmassá teszik…

Ezekre figyeljünk!

Kezdjük a kerekekkel! Noha első hallásra kicsit furcsának tűnhet, az elektromos roller egyik legfontosabb tartozéka maga a kerék. Minél jobb minőségű kerékkel rendelkező járgányt választunk, annál kisebb problémát fognak jelenteni az úthibák és a padkák. Ne legyenek illúzióink! „Terepjáró roller” nem létezik, a macskaköves és a feltöredezett szakaszok gyakorlatilag alkalmatlanok rollerezésre, de ha mégis arra kényszerülünk, hogy ilyen utakon járjunk, egyáltalán nem mindegy, milyen kerékkel tesszük.

A kerekek esetében kétféle megoldással találkozunk; tömör és hagyományos – levegővel töltött – gumikkal. A tömör kerekek strapabírók, kis túlzással örökösnek mondhatók, ezért több gyártó előszeretettel alkalmazza őket, viszont kevésbé alkalmasak a rázkódás csillapítására. A levegővel töltött apró gumiabroncsok természetesen e tekintetben jobban vizsgáznak, azonban esetükben fennáll a defekt veszélye.

A rezgések csillapításáért nem csak a kerekek, hanem a felfüggesztés is felelős. A jobb rollerek a gépkocsik lengéscsillapítójához hasonló elven működő rendszereket alkalmaznak a rázkódás csillapítása érdekében.

Érdemes figyelmet fordítani az állófelületre is. A felület minden esetben csúszásbiztos, a méretbeli különbségek azonban jelentősek lehetnek. Minél nagyobbak a lábaink, annál inkább fontos a megfelelő nagyságú állófelület. Sőt, arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nagy lábméret általában nagyobb testmagassággal jár együtt; a magasabb súlypont miatt kívánatos lehet némi terpeszállás, ezért 180 cm feletti testmagasság esetén fordítsunk nagyobb figyelmet az állófelület méretére is!

A roller magassága is fontos, hiszen túlzottan alacsony kormány esetén biztosan görnyedni fogunk, ami a hátunknak sem tesz jót. Szerencsére a legtöbb roller állítható kormányrúddal rendelkezik, de még így is érdemes ellenőrizni, hogy számunkra megfelelő-e.

Az anyaghasználatra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Érdemes elkerülni a műanyag szerkezeteket, amelyek a folyamatos vibráció miatt könnyedén sérülhetnek. A magasabb minőséget képviselő elektromos rollerek ötvözetből, szénszálas anyagból vagy acélból készülnek. Utóbbi kissé nagyobb súllyal rendelkezik, ami a hordozhatóságot megnehezítheti, viszont szinte törhetetlenséget szavatol.

Ha környezettudatos közlekedési eszközre váltanánk, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás