Megosztás

Ősszel az ország minden borvidékén borfesztiválokkal, felvonulásokkal és hagyományőrző hétvégékkel várják az érdeklődőket, érdemes végigböngészni a lehetőségeket, így az idei vénasszonyok nyarát  is emlékezetes programokkal tölthetjük.

minitippek szüreti kép ősz

Villányban már most a szüretre készülnek

A Villányi Vörösborfesztivált minden év október első hétvégéjén rendezik meg, ilyenkor a borvidék névadó településén több helyen várják a vendégeket különböző zenés-táncos programokkal.

Lesz szüreti felvonulás Villány főutcáján, a fesztivál időtartama alatt a Rendezvénytéren, a Borudvarban és a Diófás téren pedig helyi borászok kínálják boraikat.

Aki inkább egy kiválasztott pincészetnél töltene el egy hosszú hétvégét, az ellátogathat a Vylyan Teraszra, ahol szeptember 14-én a bátrabbak próbára tehetik erejüket puttonycipelésben és szőlőpréselésben, majd jutalomként helyben, azonnal megkóstolhatják a friss mustot is.

Ha ezen a szüreti mulatságon szeretnénk részt venni, fejenként 7500 forintot kell majd fizetnünk, a környéken szállást pedig 6000 forinttól találunk.

A Mátrában a szüret mellett kirándulhatunk is

Szeptember 13 és 15 között a Mátrában is a szőlőé lesz a főszerep. Gyöngyösön, az idei Mátrai Szüreti napokon, a látogatók megkóstolhatják a borvidék illatos, könnyed borait, illetve kulturális és folklór programokon is részt vehetnek.

Lesz kézműves kirakodóvásár, gulyásfőző verseny, népi iparművészeti vásár, csemegeszőlő- és mustárusítás de gyermekprogramokkal is várják az arra járókat.

Ha pedig már itt vagyunk egy karnyújtásnyira a hegyektől, érdemes kirándulni is vagy akár 2-3 napot eltölteni valamelyik falusi vendégfogadóban, szállást már 4000 forintért is kínálnak egy éjszakára a környéken.

Ha a nyári vakáció kiürítette a pénztárcánkat

Szüreti mulatság ide vagy oda, a nyaralás már bőven megterhelhette mostanra a családi kasszát. Ha így jártunk, akkor sem kell lemondani az őszi örömökről, érdemes osztani, szorozni és megnézni a kisebb terhet jelentő kölcsönöket.

Ha már kölcsön, akkor választhatjuk a MikroCredit termékeit, a gyorskölcsönről az ügyfélszolgálatokon szakértő segítséget is kaphatunk, majd akár online is igényelhetjük a kiválasztott összeget.

A minikölcsön esetében a rövid futamidő stabilitást is jelent, de egyéni lehetőségeinknek megfelelően számos más opció közül is választhatunk a személyi kölcsönök közül.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás