Megosztás

Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó szabadnapjainkat, számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk.

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Ha az őszi szünet alatt nincs lehetőségünk arra, hogy egész Magyarországot bejárjuk, jó választás lehet Szarvas, ahol egy helyen megnézhetjük az ország nevezetességeit. A Mini Magyarország makettparkja a Szarvasi Arborétum területén található, és már reggel 8-tól látogatható. Különleges élmény lehet főként a kisebb gyermekeknek, hogy az épületek mini-másolatai mellett a parkban makettvonatok és maketthajók is közlekednek. Az ország legnagyobb arborétumában felépített helyszínen a látogatók olyan épületek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a kaposvári Csiky Gergely Színház. A park 2015-ben Erdély nevezetességeivel és büszkeségeivel is bővült, így már akár a Dévai várig, vagy a kolozsvári Szent Mihály-templomig is elkalandozhatunk. Egy gyerekjegy itt 950 forintba kerül, a felnőttek pedig 1.500 forintért nézhetik meg hazánk kéthektárnyi mini változatát. Ha kombinált jegyet vásárolunk, az Arborétumot is megnézhetjük, a jegyárak 1.500 és 2.400 forint között vannak.

Ha már halloween előtt szeretnénk izgalmakat

A debreceni Kerekerdő Élménypark október 25-től 28-ig rendezi meg az ország egyetlen horror fesztiválját, ahol az elmúlt évszázad legfélelmetesebb karakterei is jelen lesznek. A színes programkavalkádon felkutathatja a család a Crystal Lake rejtett kincseit, de számtalan izgalmas rémekkel teli játékban is részt vehetnek a gyerekek. A Kerekerdő Élményparkba érdemes egy átlagos hétvégén is ellátogatni, találkozhatunk itt beszélő fákkal, de vízi dodgemezhetünk és megismerkedhetünk a Grimm testvérek meséinek életnagyságú szereplőivel is. Itt egy jegy 3.500 forintba fog kerülni.

A Fővárosi Állatkert is színes programokkal várja a látogatókat

Az őszi szünet minden napján várják a családokat a Fővárosi Állatkertben. A Légy Ott! fantázianévre hallgató programok szinte egész nap, félóránként más-más állat lakhelyénél nyújtanak betekintést az állatok életébe. A Varázshegy izgalmas programjait és az játszóparkot sem szabad kihagyni. Egy felnőttjegyért 3.300 forintot, egy gyermekjegyért pedig 2.200 forintot kell majd fizetnünk.

Ha nem számoltunk előre az őszi szünet kiadásaival

Amennyiben szívesen megtöltenénk programokkal a szünet napjait, de már a karácsonyi ajándékokra is félre kell tennünk, a Minikölcsön megoldást jelenthet; online ügyintézéssel, elektronikus aláírással, videóazonosítással és bankszámlamegosztó funkcióval végezhetjük az igénylés folyamatát!

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás