Megosztás

Az otthonunk szépségét és igényességét alapjaiban meghatározzák a hideg- és melegburkolatok, éppen ezért a burkolatválasztásra érdemes kiemelt figyelmet fordítani, ha lakásfelújítást tervezünk. Számos kérdésre kell választ adnunk annak érdekében, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk a választásunkkal.

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy a kültéri és a beltéri burkolatok eltérő tulajdonságokkal rendelkezhetnek, ezért teraszokon, külső területeken csakis a téltűrő megoldások jöhetnek számításba. Azt is tudni kell, hogy a padlóburkolatként használt lapok terhelhetősége magasabb, ezért fali csempét nem használhatunk járólapként. Miután ezekkel tisztában vagyunk, további tulajdonságokat kell szem előtt tartanunk.

burkolatválasztás

Kopásállóság

Amikor burkolatot választunk, sokkal inkább a mintázattal és a textúrával foglalkozunk, a kopásállóságról egyszerűen megfeledkezünk, vagy nem is tudjuk, hogy figyelmet kellene fordítanunk rá. Csempék, járólapok és kültéri burkolatok esetén rendszerint ötös skálán osztályozzák a kopásállóságot; minél nagyobb igénybevételnek fogjuk kitenni a burkolatot, annál magasabb PEI osztályra lesz szükségünk.

Természetesen figyelni kell arra, hogy kellő kopásállósággal rendelkező burkolatot válasszunk, de nem érdemes túllőni a célon. A magasabb kopásállóság magasabb árat is jelent, azonban lehetnek nagy terhelésnek kitett helységeink, ahol nem érdemes ezen spórolni. A lapok cseréje jellemzően sokkal többe kerül, mint a magasabb kopásállóságért kifizetett felár.

Szín- és mintaválasztás a helyiségnek megfelelően

Érdemes szem előtt tartani, hogy a nagyobb minták és a sötétebb színek képesek optikai módon szűkíteni a teret, míg a világos és aprómintás lapok inkább tágítják. Kisméretű helyiségek esetében használjunk világosabb textúrákat!

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a helyiségek mérete alapvetően meghatározhatja a választásunkat. A nagyméretű helyiségek értelemszerűen több burkolatot igényelnek, így ezek esetében a drágább csempék vagy lapok választása jelentős többletköltséget okozhat.

A dizájn mégis a legfontosabb szempont…

Fontos, hogy az ízlésünknek megfelelő burkolatot válasszuk, hiszen ez a feltétele annak, hogy igazán jól érezzük magunkat a saját otthonunkban. Tartsuk szem előtt, hogy a burkolatnak összhangban kell legyen a lakásunk többi részével, a bútorokkal és a nyílászárókkal.

Érdemes alaposan mérlegelni, mielőtt burkolatot választunk. Előfordulhat, hogy egy mesésen szép padló, járólap vagy falicsempe egyszerűen nem passzol a lakásunkba. Gondoljunk a jövőre is: ami ma izgalmas és élettel teli dizájn, az néhány év múlva talán zavaróan fog hatni.

A burkolatok cseréje, illetve a lakások felújítása gyakran jelentős összegeket emészt fel; amennyiben nem áll rendelkezésünkre a megfelelő összeg, abban az esetben a Minikölcsön megoldást biztosíthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás