Megosztás

Az ősz kezdetével nemcsak az iskolakezdés, vagy a lakáskiadás/-vásárlás, estleg felújítások, korszerűsítések kaphatnak új lendületet. Ha eddig nem adódott időnk, lehetőségünk egy kellemes kikapcsolódásra, vagy a betervezett nyaralást már június elején letudtuk, és mára már kissé ,,megkopott” a munkakedvünk, nem kell csüggednünk: egy kis hazai, néhány napos wellness-(hétvégével) üdüléssel kissé felfrissíthetjük nyári kikapcsolódásunkat, feltöltődésünket. Ez nem csupán jó ötlet, és bárki számára elsőre is kecsegtetően csengő javaslat, hanem tényleges befektetés is lehet egyúttal. Ez elsőre talán furcsán és megmosolyogtatóan hathat, de valószínűleg nem nehéz belegondolnunk, hogy egy jól megválasztott pihenési forma, a mindennapi munkavégzéstől fizikailag és földrajzilag is távoleső, testi-lelki töltekezés, a munkába való visszatérés után egy új lendület, – akár egy új vállalkozás – megalapozását is jelentheti.

Az őszi wellness is lehet egy jó befektetés megalapozója

’Kinek hogyan’ – wellness-utak hazánkban

Hazánkban a belföldi turizmus jelentős hányadát a wellness-típusú kikapcsolódások, jobban mondva ezen típusú feltöltődés jegyében eltöltött vendégéjszakák száma teszi ki. Köszönhető ez természetesen annak is, hogy a testi-lelki feltöltődésre épülő szállodák és szálláshelyek az utóbbi időben különösen nagy érdeklődésre tarthattak számot, és az üdülőhelyek létesülése is folyamatos. A ma wellnessként aposztrofált kikapcsolódási típus azonban nem is olyan újkeletű, mint amennyire ezt most, divatos nevéből következően gondolhatnánk. Az iszappakolással, szaunával, sószobában töltött regenerálódás hosszú ideje része fürdőkultúrának, már a XX. század elején is széles tömegek körében közkedvelt volt. A legkisebb korosztálytól a családosokon át az érett korú feltöltődni vágyókig bezárólag jellemző és népszerű a wellness pihenési forma.

Gyógyturizmus a hazai wellness húzóágazata

A wellness-típusú kikapcsolódások közül is az egyik kiemelkedő, mondhatjuk húzóágazat a gyógyturizmus. Ez hazánk adottságaiból fakadóan, szintén régóta nagy népszerűségnek örvend, és mielőtt azt gondolnánk, ez nem csupán a szépkorúak kedvelt időtöltése. Bár a magyarországi gyógyvizek tájegységenként eltérő ásványianyag-tartalommal rendelkeznek, és mondhatni, minden „nyavalyára” hatékony megoldással szolgálhatnak, termálfürdőink a fiatalság körében is népszerűnek bizonyulnak, sőt a családosok is megtalálják a kikapcsolódási lehetőségeket. Mindez természetesen annak is köszönhető, hogy számos szálloda és üdülő a gyerekek szórakoztatására is létesített szállodai fürdőprogramokat, csúszdákat, víziparkokat és élménymedencéket, melyekkel a felnőttek is aktív kikapcsolódás-élménnyel gazdagodhatnak.

Széles a paletta, mindenki megtalálhatja a hozzá árban legközelebbi kikapcsolódási lehetőséget

Természetesen az érettebb korosztály képviselőinek is nagyon jó, egészségre fordított befektetés lehet egy-egy orvosi kezelés mellett igénybe vett komplex gyógyfürdős kezelés, vagy kezeléssorozat, amellyel a hosszú és boldog nyugdíjas éveket lehet megalapozni; az unokákkal töltendő időt lehet könnyedebbé tenni.

A még aktív korosztály, a családosok, illetve a fiatalok feltöltődése pedig egyfajta befektetés is, hiszen egy-egy tényleges feltöltődést jelentő wellness-pihenés után a munkába való visszatérés újabb lendületet kaphat, és számos eredmény igazolta, hogy a minőségi munkavégzés a siker záloga mind a munkavállalók, mind pedig a vállalkozói szegmensben tevékenykedők esetében is.

Ha fontolgatnánk e döntést, de a „nadrágszíj” nem enged szabadabb anyagi mozgásteret, ne csüggedjünk, a Minikölcsönnel már 600.000,- forintos összegig igényelhetünk online-kölcsönt hat hónapos futamidőre. A testi-lelki feltöltődésre fordított összeg pedig az élet számos területén, – mint a munka, a család, vagy éppen a párkapcsolat – hosszú időre elegendő megtérülést nyújthat.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás