Megosztás

Az ősz kezdetével nemcsak az iskolakezdés, vagy a lakáskiadás/-vásárlás, estleg felújítások, korszerűsítések kaphatnak új lendületet. Ha eddig nem adódott időnk, lehetőségünk egy kellemes kikapcsolódásra, vagy a betervezett nyaralást már június elején letudtuk, és mára már kissé ,,megkopott” a munkakedvünk, nem kell csüggednünk: egy kis hazai, néhány napos wellness-(hétvégével) üdüléssel kissé felfrissíthetjük nyári kikapcsolódásunkat, feltöltődésünket. Ez nem csupán jó ötlet, és bárki számára elsőre is kecsegtetően csengő javaslat, hanem tényleges befektetés is lehet egyúttal. Ez elsőre talán furcsán és megmosolyogtatóan hathat, de valószínűleg nem nehéz belegondolnunk, hogy egy jól megválasztott pihenési forma, a mindennapi munkavégzéstől fizikailag és földrajzilag is távoleső, testi-lelki töltekezés, a munkába való visszatérés után egy új lendület, – akár egy új vállalkozás – megalapozását is jelentheti.

Az őszi wellness is lehet egy jó befektetés megalapozója

’Kinek hogyan’ – wellness-utak hazánkban

Hazánkban a belföldi turizmus jelentős hányadát a wellness-típusú kikapcsolódások, jobban mondva ezen típusú feltöltődés jegyében eltöltött vendégéjszakák száma teszi ki. Köszönhető ez természetesen annak is, hogy a testi-lelki feltöltődésre épülő szállodák és szálláshelyek az utóbbi időben különösen nagy érdeklődésre tarthattak számot, és az üdülőhelyek létesülése is folyamatos. A ma wellnessként aposztrofált kikapcsolódási típus azonban nem is olyan újkeletű, mint amennyire ezt most, divatos nevéből következően gondolhatnánk. Az iszappakolással, szaunával, sószobában töltött regenerálódás hosszú ideje része fürdőkultúrának, már a XX. század elején is széles tömegek körében közkedvelt volt. A legkisebb korosztálytól a családosokon át az érett korú feltöltődni vágyókig bezárólag jellemző és népszerű a wellness pihenési forma.

Gyógyturizmus a hazai wellness húzóágazata

A wellness-típusú kikapcsolódások közül is az egyik kiemelkedő, mondhatjuk húzóágazat a gyógyturizmus. Ez hazánk adottságaiból fakadóan, szintén régóta nagy népszerűségnek örvend, és mielőtt azt gondolnánk, ez nem csupán a szépkorúak kedvelt időtöltése. Bár a magyarországi gyógyvizek tájegységenként eltérő ásványianyag-tartalommal rendelkeznek, és mondhatni, minden „nyavalyára” hatékony megoldással szolgálhatnak, termálfürdőink a fiatalság körében is népszerűnek bizonyulnak, sőt a családosok is megtalálják a kikapcsolódási lehetőségeket. Mindez természetesen annak is köszönhető, hogy számos szálloda és üdülő a gyerekek szórakoztatására is létesített szállodai fürdőprogramokat, csúszdákat, víziparkokat és élménymedencéket, melyekkel a felnőttek is aktív kikapcsolódás-élménnyel gazdagodhatnak.

Széles a paletta, mindenki megtalálhatja a hozzá árban legközelebbi kikapcsolódási lehetőséget

Természetesen az érettebb korosztály képviselőinek is nagyon jó, egészségre fordított befektetés lehet egy-egy orvosi kezelés mellett igénybe vett komplex gyógyfürdős kezelés, vagy kezeléssorozat, amellyel a hosszú és boldog nyugdíjas éveket lehet megalapozni; az unokákkal töltendő időt lehet könnyedebbé tenni.

A még aktív korosztály, a családosok, illetve a fiatalok feltöltődése pedig egyfajta befektetés is, hiszen egy-egy tényleges feltöltődést jelentő wellness-pihenés után a munkába való visszatérés újabb lendületet kaphat, és számos eredmény igazolta, hogy a minőségi munkavégzés a siker záloga mind a munkavállalók, mind pedig a vállalkozói szegmensben tevékenykedők esetében is.

Ha fontolgatnánk e döntést, de a „nadrágszíj” nem enged szabadabb anyagi mozgásteret, ne csüggedjünk, a Minikölcsönnel már 600.000,- forintos összegig igényelhetünk online-kölcsönt hat hónapos futamidőre. A testi-lelki feltöltődésre fordított összeg pedig az élet számos területén, – mint a munka, a család, vagy éppen a párkapcsolat – hosszú időre elegendő megtérülést nyújthat.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás