Megosztás

Aki új lakást vagy házat vásárol szeptemberben, sok szempontból is jól járhat, hiszen ilyenkor az albérletek ára emelkedő, az ingatlanok ára pedig csökkenő tendenciát mutat. Nyaralót vásárolni is ilyenkor a legideálisabb, mert a nyári szezon után sokan ősszel válnak meg üdülőhelyüktől.

költözés ősszel

Amennyiben éppen a vakációnkon ébredtünk rá arra, hogy eladjuk ingatlanunkat és a karácsonyt már a nagyvárosi nyüzsgéstől távol egy kisebb településen szeretnénk tölteni, érdemes körülnézni az ingatlanpiacon.  Ha például a Balaton partján keresünk lakást, Balatonföldváron most garzont már 9 millió forintért kapunk, de ha Budapesthez még  közelebb maradnánk, Siófokon 13 millió forintért már saját kétszobás házunk is lehet.

Akinek nem  igényi a munkája, hogy naponta bejárjon Budapestre és esetleg kisebb költségvetésből gazdálkodhat, annak inkább a magyar tenger északi partját ajánlanánk, ahol most meglepően olcsón vásárolhatunk régi időket idéző, balatoni panorámával rendelkező kisebb ingatlant.

Igaz, ezek az épületek minden esetben felújítandóak, de Balatongyörökön egy kétszáz éves parasztházban élni még akkor is különleges élmény, ha nem egyszerre, hanem évente időnket és pénzünket beosztva korszerűsítjük  otthonunkat. A szakember szerint egy 40 nm-es parasztház teljes felújítása  6 millió forintba kerül, amelyet szakaszosan is el lehet végezni, a csatornázás, villany és vízbevezetés néhány százezres költségből is kihozható.

Aki nem vásárol, az téliesített nyaralót is bérelhet

Aki megtartaná fővárosi ingatlanát és inkább a téli hétvégéket töltené a Balatonnál, annak jó döntés lehet, ha bérel egy lakást vagy egy házat valamelyik nyaralóövezetben, így nem kell nagyobb összeget vásárlásra költenie. Egy balatonföldvári teljesen felújított 125 nm-es ház 150.000 forintba kerül havonta, de Siófokon lakást már 70 000 forintért is bérelhetünk. Ha nem ragaszkodunk a Balatonhoz, akkor Gárdonyban 110 ezer forintért tudunk lakást bérelni, háromszobás családi házat 200 ezer forintért találunk.

Ha a változáshoz némi anyagi segítség is kellene

Amennyiben már megtaláltuk álmaink új otthonát de a felújításhoz vagy a bérleti díjhoz szükség lenne némi kiegészítésre, érdemes végignézni a MikroCredit kölcsöneit. Most akár online is igényelhetjük a kölcsönt, a nem valós idejű ügyfélazonosítással könnyen és gyorsan megkaphatjuk a szükséges összeget.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás