Megosztás

Ha még nem vagyunk rutinos sízők, rengeteg kérdésünk merülhet fel a szükséges felszerelésekkel és holmikkal kapcsolatban… Összegyűjtöttük, mit érdemes magunkkal vinni a síútra.

sífelszerelésElőször persze azt kell eldöntenünk, érdemes-e egyáltalán saját sífelszerelést vásárolnunk. Általában azt szokták javasolni, hogy abban az esetben vásároljunk saját felszerelést, ha évente legalább 10-14 napot szeretnénk sízéssel tölteni. Ha a sízésre ideiglenes hobbiként tekintünk, maradjunk inkább a kölcsönzésnél.

Sífelszerelés

Természetesen szükségünk lesz sílécre vagy snowboard-ra… Kezdőként válasszuk inkább állig érő sílécet, az ennél hosszabbak gyakorlott sízők számára ajánlhatók. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjünk segítséget a szakeladótól, a kölcsönző dolgozójától vagy a síoktatótól!

A cipő kiválasztása is fejtörést okozhat. A különböző földrészek gyártói többféle méretjelölést használnak, ráadásul a tartásukban is eltérést tapasztalhatunk. Fontos, hogy a cipőt egyetlen sízoknival próbáljuk; a terhelés esetén a sarkunknak a megfelelő pozícióban kell állnia, miközben a lábujjunk némileg hátrafelé mozdul. Kiválasztásnál érdemes segítséget kérni.

A síbot esetében a méret a legfontosabb jellemző; felegyenesedve, a markolatot tartva a csuklónknak derékszöget kell bezárjon.

Természetesen szót kell ejteni a védőfelszerelések fontosságáról. A bukósisak a sízés alapfelszereltsége kezdők és haladók számára is! Még abban az esetben is szükségünk van rá, ha kifejezetten óvatos tempóban szeretnénk sízni. Tartsuk szem előtt, hogy a pályát nem csak mi használjuk; ahogyan a közutakon is, néha a vétlen felek is pórul járhatnak.

Kiegészítők

Ne feledkezzünk a síszemüvegről, illetve napszemüvegről! Ezek a kiegészítők két funkciót is képesek ellátni: védik a szemünket a visszaverődő napsugaraktól, illetve védelmet biztosítanak a jégszilánkokkal szemben. Érdemes figyelni a lencse színére, valamint arra, hogy a kiválasztott síszemüveg illeszkedjen a sisakunkhoz.

Legyen nálunk olyan tartó, amiben biztonságosan tárolhatjuk az iratainkat, bérletünket és a sítérképünket.

Ruházat

Nem csak a sípályákon lesz szükségünk megfelelő ruházatra, hanem a síközpontokban, szállásokon, szórakozóhelyeken is. Ne feledkezzünk meg arról, hogy kifejezetten meleg ruházatra is szükségünk lehet, ezért mellénnyel, vastag harisnyával, különböző aláöltözetekkel is készüljünk!

Sízés közben síruházatot érdemes választunk, de ez esetben is figyeljünk az aláöltözetre! Megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban; sokan a pamutra esküsznek, mások számára a sportüzletek mikroszálas pólói váltak be.

Egészségügyi és higiéniás termékek

A mindennapi tisztálkodószerek mellett szükségünk lehet néhány olyan készítményre, amely kifejezetten jó szolgálatot tehet a telelés során. Ne feledkezzünk meg a magas faktorszámmal rendelkező naptejről, illetve gondoskodjunk a szabadon hagyott bőrfelületek rendszeres hidratálásáról; különösképpen az arcunkra és az ajkainkra érdemes figyelni.

Érdemes izomlazító és bőrnyugtató készítményekkel is készülni; a fizikai igénybevétel miatt ezek remek szolgálatot tehetnek, illetve hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a következő napokat is élvezhessük.

Ha telelésre készülünk, de néhány elengedhetetlenül szükséges felszerelés megvásárlásához nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás