Megosztás

Egyre inkább elfogadottá válik az állítás, miszerint elektromos fogkefével sokkal alaposabb fogmosást végezhetünk, mint hagyományos kefével. A korszerű elektromos fogkefék percenként több ezer oszcilláló és akár több tízezer pulzáló mozgást végeznek; erre kézzel aligha vagyunk képesek…

Persze érdemes fejben tartani, hogy a megfelelő fogmosási gyakoriság, a helyes fogkefetartás, a fogselyem és a szájvíz használata szükséges a szájhigiénia biztosításához; az elektromos fogkefe csupán egy eszköz, hogy mindezt alaposabban végezhessük.

Elektromos fogkefeMilyen elektromos fogkefét válasszunk?

A kínálat igencsak széles, több gyártó kínálja a különböző termékeit. Noha a mai napig találkozhatunk elemes fogkefékkel, ezek egyre inkább kiszorulnak a piacról; az ilyen készülékek lényegesen olcsóbbak, hosszútávon azonban cseppet sem gazdaságos a használatuk, ráadásul az ilyen készülékek csakis vibráló mozgásra képesek.

Ma már egyértelműen az újratölthető akkumulátoros fogkefék uralják a piacot; ezek terhelhetőbbek, egyetlen töltéssel akár egy hétig is használhatók, képesek oszcilláló és forgó mozgást végezni, ráadásul a gyártók garanciát vállalnak az ilyen típusú termékeikre.

Az elektromos fogkefék között forgófejes és úgynevezett szónikus készülékekkel találkozunk. Mindkettő hatékony fogmosást tesz lehetővé, rendszerint a fogorvosok sem foglalnak állást egyik vagy másik mellett, a fogmosási élmény azonban különböző a két típus esetében. A forgófejes készülékek esetében a fogkefefejen köralakban helyezkednek el a sörték; ezek forgó és oszcilláló mozgása végzi el a tisztítást. Ez a típus kifejezetten jól vizsgázik a nehezen elérhető helyek tisztítása során. A szónikus kefék alakja inkább egy hagyományos kézi fogkeféhez hasonlítható; a készülék a sörték oldalirányú mozgását idézi elő, percenként akár 60 ezerszer…

Extrák, funkciók, tartozékok…

A korszerű elektromos fogkefék számos olyan funkcióval és tartozékkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően még alaposabban és még kényelmesebben végezhetjük a fogmosást.

Érdemes olyan készüléket választani, ami időzítővel rendelkezik; a legtöbb készülék félperces időközönként rezgő mozgással jelzi, hogy ideje másik körnegyedre váltani. Így két perc alatt végezhetünk a fogmosással, arányos időt szánva a fogsorunk minden negyedére.

Fontos, hogy az elektromos fogkefe megfelelő fogással rendelkezzen. Érdemes szem előtt tartani, hogy fogmosás közben a markolatra víz és fogkrémmaradvány kerülhet, így megfelelő gumis bordázás nélkül igencsak kényelmetlen lehet a használatuk. Szerencsére az ismert gyártók készülékei ilyen szempontból (is) kifogástalanok.

Figyeljünk a kompatibilitásra is! Bizonyos esetekben más-más típusú fogkefefejre lehet szükségünk, így hasznos, ha a készülékhez többfélét csatlakoztathatunk. Érdemes kikérni a fogorvosunk véleményét, inkább alapos tisztítást végző kefét vagy érzékeny ínyhez készített változatot érdemes használnunk.

A magasabb fejlettségi szinttel rendelkező elektromos fogkefék rendszerint több programmal rendelkeznek, gyakran képesek kijelezni a túl erős nyomást is, ami esetleg hámsérülést okozhat az ínyen. Sok fogkeféhez utazótokot is kapunk, ami nagyon hasznos, ha gyakran utazunk.

Természetesen felvetődik a kérdés, hogy mennyibe kerül egy elektromos fogkefe. Az árak rendkívül széles skálán mozognak; a legolcsóbb ajánlható készülékek 10 ezer forint körüli áron vásárolhatók meg, a legmagasabb felszereltségű, a mobilapplikációkkal támogatott készülékért akár 50-100 ezer forintos árat kell fizetnünk. Ha magasabb árkategóriába tartozó elektromos fogkefét szeretnénk vásárolni, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás