Megosztás

Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről…

Vegyszermentes megoldás

Tagadhatatlan, hogy a vegyszermentes tisztítás lehetősége hatalmas előny, különösen abban az esetben, ha kisgyermekek vannak a családban, akik folyton kúsznak-másnak és mindent a szájukba vesznek.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gőztisztító nem kerülhet gyermekek kezébe, hiszen a kibocsátott gőz égési sérüléseket okozhat. Használat közben ügyeljünk arra, hogy a csemeténk ne sertepertéljen a tisztítás helyszínén!

Milyen gőztisztítót válasszunk?

A kínálat kifejezetten széles, többféle mérettel és kialakítással találkozhatunk, így könnyedén kiválaszthatjuk az igényeinknek leginkább megfelelő megoldást. A hagyományos gőztisztítók külalakja leginkább egy porszívóhoz hasonlítható. Ezek a készülékek jelentős mennyiségű víz tárolására alkalmasak, így nagy felületeket tisztíthatunk a segítségükkel akár a munka megszakítása nélkül. Érdemes megemlíteni a kézi változatokat is, ezek azonban kevésbé alkalmasak nagy felületek takarítására.

gőztisztító kiválasztásaHa gőztisztító készüléket szeretnénk vásárolni, mindenképpen érdemes figyelmet fordítani a különböző kiegészítőkre is. Alapvetően ezek határozzák meg, milyen felületen használhatjuk őket, illetve milyen hatékonysággal végezhetjük a munkát. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egyes szennyeződések esetén a gőztisztító csupán a szennyeződések fellazítását képes elvégezni, ezt követően még törlésre lehet szükség. Ez alapján tehát kijelenthető, hogy a gőztisztító nem képes eltüntetni minden szennyeződést, arra viszont kiválóan alkalmas, hogy a legmakacsabb foltokat is fellazítsa és törölhetővé varázsolja.

A nehezen elérhető helyeken is hatékony

A gőztisztító remek szolgálatot tehet olyan felületek is, ahova a hagyományos tisztítókefék nem jutnak el, vagy nem elég hatékonyak. A gőz kiváló munkát végez a radiátorok réseiben, a nehezen elérhető rácsos felületeket; a gőz erejének köszönhetően akár a mély repedéseket és rácsokat is megtisztíthatjuk.

Sőt, a gőztisztító nagyszerű szolgálatot tehet a vízkő elleni harcban is. Fontos megjegyezni, hogy a gőz önmagában nem képes feloldani a vízkövet, viszont alkalmas arra, hogy a felületekről gyakorlatilag leválassza. A gőztisztító alkalmas a porral, a pollennel, az állatszőrrel szembeni védekezésre is. A gőz képes mélyen behatolni a szövegek mélyére, így rendkívülihatást várhatunk el tőle.

Érdemes megjegyezni, hogy egy minőségi gőztisztító relatív magas összegbe kerül, viszont a hatékonyságának köszönhetően remek szolgálatot képes biztosítani számunkra az otthonunk tisztán tartása során. Ha nem áll rendelkezésünkre a vásárláshoz szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás