Megosztás

A lakóingatlan villamos hálózatának felújítása bizonyos esetekben nem tűr halasztást. Ha új lakásba költözünk, mindenképpen végeztessük el az ingatlan elektromos hálózatának állapotfelmérését!

Milyen esetekben lehet szükségünk felújításra?

A falban futó villamos hálózatok nincsenek szem előtt, ezért hajlamosak vagyunk félvállról venni a problémát. A villamos hálózat állapotfelmérését felújított és felújítandó lakások esetében is érdemes elvégeztetni, egy villanyszerelőnek ez csupán rutinmunka. Egy felmérésnek köszönhetően igen nagy gondtól szabadíthatjuk meg magunkat; senki sem vésne szívesen falakat a felújítás után, ha utólag derül ki, hogy a villamos hálózat nincs megfelelő állapotban…

Villamos hálózat felújításaHa új lakásba költözünk, és megváltozik a hálózat áramfelvétele, előjöhetnek olyan problémák, amelyeket az előző lakó nem tapasztalt. Ha villanybojlert, elektromos főzőlapot, sütőt, mosógépet és klímaberendezést szeretnénk üzemeltetni – gyakran egyidőben –, az esetben a rossz állapotban lévő hálózatot olyan terhelésnek tesszük ki, ami egyre gyakrabban a biztosítékok olvadásához vezet, kritikus esetben az áramellátás megszűnésével kell számolni.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a biztonság kérdéséről sem! Csakis a megfelelő állapotban lévő elektromos hálózat biztonságos! Ha égett műanyag szagot érzünk, esetleg sercegő hangokat hallunk, netalán szikráznak a dugaljaink, az esetben biztosak lehetünk benne, hogy a hálózatunk nincs jó állapotban. Sajnos a régi hálózatok nem rendelkeznek életvédelmi relével, gyakran a földelés is hiányzik. A hálózat felújításával nem csupán a nagy áramfelvétellel rendelkező gépeink működését biztosítjuk, hanem a saját testi épségünket is.

A villamos hálózat felújítása

A villamos hálózat felújítása több módon történhet; néha az átvezetékezés megfelelő megoldást biztosít, máskor részleges felújításra van szükség, olykor viszont elkerülhetetlen a teljes felújítás.

Az átvezetékezés abban az esetben jelent megoldást, amikor a vezetékek cseréje nem halogatható, a tulajdonos azonban nem szeretne átalakításokat. Ilyen esetben a kapcsolók, az dugaljak és a lámpák is a helyükön maradnak. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy az átvezetékezés csak abban az esetben oldható meg jelentősebb bontás nélkül, ha a meglévő védőcsövezés átjárható. Az átvezetékezéssel együtt érdemes elvégeztetni a szerelvények cseréjét is.

A részleges felújítás abban az esetben nyújt megoldást, ha a lakás egy bizonyos áramkörét kell cserélni, vagy új áramköröket kell beépíteni a hálózatba. A régi lakások esetében gyakran nincs mód egy új mosógép, mosogatógép vagy tűzhely elhelyezésére, így a villamos felújítás sem tűrhet halasztást. A részleges felújítás természetesen a teljes hálózat felülvizsgálatával kezdődik.

Sok esetben a teljes hálózati felújítás jelenti az ésszerű döntést. Ilyenkor a teljes hálózat és az összes szerelvény megújul, beleértve a kötődobozokat és a biztosítótáblát is. Egy ilyen munkálat jelentős bontási munkálattal jár, tehát lakásfelújítás előtt érdemes elvégeztetni. Ilyen esetben természetesen a gyengeáramú rendszer is a falban kerül elhelyezésre.

Amennyiben a villamos hálózat felújítására van szükség, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzösszeg, a Minikölcsön megoldást nyújthat számunkra; 0% THM expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, illetve 24,9% THM normál szolgáltatással.

Kapcsolódó cikkek:

kutyatartás költségei

A kutyatartás költségei – Mennyibe kerül egy kutya tartása?

| Tippek | No Comments
Egy kutya rengeteg örömöt szerez számunkra, de felelős állattartóként biztosítanunk kell számára a megfelelő gondoskodást. Számba vettük a kutyatartás költségeit. Ha most tervezzük a kutyus beszerzését, járjunk utána alaposan, milyen…

Olajsütő választás körültekintéssel

| Tippek | No Comments
Az olajsütő nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha szívesen fogyasztunk sült hasábburgonyát, ízletes csirkefalatokat vagy más olyan ételeket, amiket bő zsírban kell sütnünk. Az olajsütő segítségével ezeknek a finomságoknak az elkészítése…

Borhűtő vásárlás okosan

| Tippek | No Comments
Ha igazi borkedvelők vagyunk, figyelmet kell fordítanunk a borok megfelelő tárolására. Ha nem áll rendelkezésünkre borospince, akkor borhűtőre van szükségünk. Jól tudjuk, hogy a minőségi borokat nem érdemes a hűtőszekrényben…

Megosztás