Megosztás

A nyár nemcsak az utazások szezonja, hanem a legtöbb házasság is ilyenkor köttetik. De vajon ha túl van a fiatal pár a mézesheteken, hogyan érdemes nekiállni a közös költségvetés megtervezésének?

Az esküvői hajrá után gyorsan eljönnek a hétköznapok és ezzel együtt a családi költségvetést is koordinálni kell a fiataloknak. A legsarkalatosabb kérdés a közös otthon kiadásainak az elosztása, ami akár a havi több százezer forintot is elérheti. A családi költéseket érdemes már előre felmérni, 2-3 hónapon keresztül összeírni őket, hogy lehessen velük kalkulálni, és ezután mindenki a fizetésével arányosan be tud szállni ezekbe a kiadásokba.

Az albérlet és a rezsi viszi el a legtöbbet

Az ifjú házasok legtöbbször még nem rendelkeznek saját ingatlannal, így amikor összeköltözésre kerül sor, csak albérletet váltanak és nagyobb, tágasabb lakást bérelnek a közös élethez. Ez a döntés szinte mindig lakókörnyezet váltást is eredményez, ha eddig az egyik belvárosi kerületben volt egy pici garzonunk, valószínűleg párunkkal már külső kerületbe, vagy ha már a családalapításon is gondolkodunk, a zöldövezetbe fogunk kiköltözni. Ha alaposan körbejárjuk a lehetőségeket, nem biztos, hogy mostantól dupla annyi kiadásunk lesz, mint amennyi eddig volt, egy két főnek is kényelmes otthont a 12. kerületben 150.000 forintért bérelhetünk. Ha hajlandóak vagyunk több utazást is vállalni reggelente a munkahelyünkre, akkor akár Szentendrére is kiköltözhetünk, itt 200.000 forintért találunk a Dunakorzón kétszobás, erkélyes lakást.

Vidéken több lehetőség közül választhatunk

Ha nem a fővárosban élünk, hanem vidéken, érdemes családi házat bérelni, a legtöbb településen ezek bérleti díja alacsonyabb, mintha lakást vennénk ki. Veszprémben például 100.000 és 200.000 forint között már találunk 2-3 szobás házakat, ezekhez kisebb-nagyobb udvar is tartozik. Ha Budapest közelében maradnánk, választhatjuk Székesfehérvárt is lakhelyünknek, itt egy családi ház nagyságrendileg 150.000 forintba kerül. Ha esetleg most tesszük át bázisunkat a Balatonhoz, Siófokon is érdemes körülnézni, 210.000 forintért 4 szobás ingatlant is kaphatunk.

Ha döntöttünk, de az induláshoz még hiányzik valami

Ha a kiadásokat hosszú távon fedezi a bevételünk, ám a kaucióhoz és a költözéshez szükség lenne némi segítségre, érdemes a MikroCredit hitelei közül választani. A gyorskölcsönnel nagyon hamar pénzünkhöz jutunk, expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, ennek feltételeiről tájékoztatást az ügyfélszolgálatokon kaphatunk.

Kapcsolódó cikkek:

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

Egy hónap múlva máris itt az őszi szünet!

| Tippek | No Comments
Az őszi szünet idén október 25-én kezdődik, ami még messze van ugyan, de érdemes időben elkezdeni a családi programok szervezését. Akár a fővárosban, akár vidéken töltjük a karácsony előtti utolsó…
A konyhabútor kiválasztása figyelmet igényel

Mire figyeljünk a konyhabútor kiválasztásánál?

| Tippek | No Comments
A megfelelő konyhabútor megtalálása nem könnyű feladat. Az esztétikai szempontok mellett a praktikum is fontos szerephez jut. Némi odafigyeléssel azonban megtalálhatjuk azt a bútort, ami szebbé és otthonosabbá varázsolja a…
Az őszi kerékcsere minden autós számára ajánlott

Jön az őszi kerékcsere ideje!

| Tippek | No Comments
Az őszi-téli kerékcsere fontosságához nem férhet kétség! A téligumik nem csak havas és síkos útburkolaton bizonyítanak; 7 Celsius-fok alatt egyértelműen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosítanak, mint a nyári változatuk.…

Megosztás