Megosztás

A nyár nemcsak az utazások szezonja, hanem a legtöbb házasság is ilyenkor köttetik. De vajon ha túl van a fiatal pár a mézesheteken, hogyan érdemes nekiállni a közös költségvetés megtervezésének?

Az esküvői hajrá után gyorsan eljönnek a hétköznapok és ezzel együtt a családi költségvetést is koordinálni kell a fiataloknak. A legsarkalatosabb kérdés a közös otthon kiadásainak az elosztása, ami akár a havi több százezer forintot is elérheti. A családi költéseket érdemes már előre felmérni, 2-3 hónapon keresztül összeírni őket, hogy lehessen velük kalkulálni, és ezután mindenki a fizetésével arányosan be tud szállni ezekbe a kiadásokba.

Az albérlet és a rezsi viszi el a legtöbbet

Az ifjú házasok legtöbbször még nem rendelkeznek saját ingatlannal, így amikor összeköltözésre kerül sor, csak albérletet váltanak és nagyobb, tágasabb lakást bérelnek a közös élethez. Ez a döntés szinte mindig lakókörnyezet váltást is eredményez, ha eddig az egyik belvárosi kerületben volt egy pici garzonunk, valószínűleg párunkkal már külső kerületbe, vagy ha már a családalapításon is gondolkodunk, a zöldövezetbe fogunk kiköltözni. Ha alaposan körbejárjuk a lehetőségeket, nem biztos, hogy mostantól dupla annyi kiadásunk lesz, mint amennyi eddig volt, egy két főnek is kényelmes otthont a 12. kerületben 150.000 forintért bérelhetünk. Ha hajlandóak vagyunk több utazást is vállalni reggelente a munkahelyünkre, akkor akár Szentendrére is kiköltözhetünk, itt 200.000 forintért találunk a Dunakorzón kétszobás, erkélyes lakást.

Vidéken több lehetőség közül választhatunk

Ha nem a fővárosban élünk, hanem vidéken, érdemes családi házat bérelni, a legtöbb településen ezek bérleti díja alacsonyabb, mintha lakást vennénk ki. Veszprémben például 100.000 és 200.000 forint között már találunk 2-3 szobás házakat, ezekhez kisebb-nagyobb udvar is tartozik. Ha Budapest közelében maradnánk, választhatjuk Székesfehérvárt is lakhelyünknek, itt egy családi ház nagyságrendileg 150.000 forintba kerül. Ha esetleg most tesszük át bázisunkat a Balatonhoz, Siófokon is érdemes körülnézni, 210.000 forintért 4 szobás ingatlant is kaphatunk.

Ha döntöttünk, de az induláshoz még hiányzik valami

Ha a kiadásokat hosszú távon fedezi a bevételünk, ám a kaucióhoz és a költözéshez szükség lenne némi segítségre, érdemes a MikroCredit hitelei közül választani. A gyorskölcsönnel nagyon hamar pénzünkhöz jutunk, expressz szolgáltatással, külön díj ellenében, ennek feltételeiről tájékoztatást az ügyfélszolgálatokon kaphatunk.

Kapcsolódó cikkek:

szép erkély

Varázsold széppé az erkélyed!

| Tippek | No Comments
Ha emeleti lakásban élünk, mindenképpen érdemes kihasználnunk az erkély által biztosított lehetőséget; egy rendezett erkélyhelyiségből kellemes teraszt varázsolhatunk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, aminek köszönhetően szebbé és hangulatosabbá tehetjük az erkélyünket. Rejtsük…
Okostelefon spórólás

Alkalmazások okostelefonra, amelyek segítenek a spórolásban

| Trükkök | No Comments
Ma már fejlett információtechnológiai megoldásokat is segítségül hívhatunk a megtakarítás érdekében. A következőkben olyan mobiltelefonos alkalmazásokat mutatunk be, amelyek kifejezetten a spórolásban vannak segítségünkre. Pocket Expense Némi angol nyelvtudásra lesz…
gőztisztító kiválasztása

Amit a gőztisztítókról tudni érdemes

| Tippek | No Comments
Sokan úgy vélik, hogy a gőztisztító nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, hiszen magas hőfokon teljesen biztonságosan fertőtlenít – természetesen vegyszerek nélkül. Utánajártunk, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről… Vegyszermentes megoldás…

Megosztás